Coolt klädda ungar

Vi får ofta komplimanger både från vänner, bekanta och okända människor för att våra barn är fint och coolt klädda (tack). På nåt sätt ter det sig självklart för oss båda att barnen ska vara fint klädda. Klart att vi hellre köper snygga än fula kläder till våra barn liksom.

 

Vissa verkar dock tro att snygga barnkläder är lika med obekväma barnkläder. Och då kan man kanske förstå varför vissa barn är onödigt fult klädda. Men till dem vill jag bara säga – det behöver inte vara så! Vi skulle naturligtvis aldrig komma på tanken att klä våra barn i obekväma kläder. Ingen av oss tycker dock att exempelvis jeans är obekvämt och tror då inte heller att våra barn tycker det. Får Moltas välja mellan mysbrallor eller jeans så väljer han 100% av gångerna jeans (såvida inte mysbrallorna är röda, då väljer han de röda byxorna). Samma gäller oss, ingen av oss skulle ta på oss mysbrallor. Och inte bara för att det är så satans fult, utan för att vi tycker det är mer bekvämt med jeans. För att inte tala om slitstarkt (vilket aldrig är fel när det gäller barnkläder)!

 

Våra barn går på ur- och skurdagis. De är ute hela dagarna, oavsett väderlek. Det skulle aldrig funka att de skulle ha obekväma kläder på sig. Men snygga bekväma kläder det funkar minst lika bra (om inte bättre 😉 som fula bekväma kläder. Sen är varken överdragsbyxor, regnställ eller overaller de mest snygga plagg som finns, men man kan i alla fall välja de minst fula varianterna när man ändå ska handla. Och inte är det dyrare med snygga än fula kläder heller. H&M, Lindex och KappAhl t ex har både sköna och snygga barnkläder till grymma priser.

 

Och jodå, jag är fullt medveten om att det har med smak att göra, vad som är snyggt och inte. Tyvärr verkar många föräldrar dock tappa allt vad just smak heter när de blir föräldrar 😉 Sen är jag även fullt medveten om att utseendet inte har någon betydelse och att det är insidan som räknas. Javisst! Men som formgivare kommer jag nog alltid att tycka att fint är roligare än fult. Och att få komplimanger är alltid skoj, det visar ju på att fler än vi uppskattar snyggt klädda kids!

Lämna ett svar