Kantarellkyckling med avokado

Vi jobbar frenetiskt på det här med att lära oss att gilla svamp. Vi vet inte riktigt varför, men på nåt sätt skulle det kännas skönt att tycka om svamp.

 

Bara därför (och lite för att hjälpa mamma och pappa tömma frysarna på den galna mängden kantareller mamma plockat den här och förra hösten) testade vi nyligen ett recept med kantareller i. Och resultatet? Jo, om man gillar svamp är vi säkra på att det är ett toppenrecept. Mild i smaken så det var en höjdare hos kidsen med (de gillar svamp med för övrigt, vilket visade sig vara ett måste för att gilla rätten).

 

Ingredienser (för 4 port):

4 kycklingfilléer

2 klyftor vitlök

0,5 liter kantareller

1 avokado

salt och peppar

1 grönsaksbuljongtärning

2 dl matlagningsgrädde

1 dl creme fraiche

 

Skär kycklingfiléerna i strimlor och fräs dem med salt och peppar och pressad vitlök tills de är genomstekta. Häll sedan i kantarellerna och låt dem stekas med kycklingen. Häll sedan på matlagningsgrädde och creme fraiche. Smula över buljontärningen och häll i avokadokött tärnat i ganska stora bitar. Låt alltsammans koka upp och puttra i någon minut. Servera med kokt pasta och grönsallad. Smaklig måltid!

Lämna ett svar