Pratar, åker pulka och käkar banana split

Efter frukost idag lekte jag och brorsan med dockhusmöblerna. Jag la Teletubbiesarna och gubbarna (Sven och herr Jonsson från Röda Traktorn) i sängarna, i badkaret och lite annat. Moltas satte sina bilar på stolarna runt dockhusköksbordet och vi lekte massor. Vad kul att vi äntligen får leka med vårt julklappsdockhus!

Idag har vi varit ute och åkt pulka med. Jag tyckte det var sådär kul, för det var lite kallt och jag blev blöt om fötterna. Men jag åkte några gånger i alla fall, med mamma, med pappa och med brorsan. Vila, hon sov i vagnen hela tiden.

När vi kom hem åt vi lunch och sen vilade jag en stund. Sen stökade och bökade mamma och pappa med garderob till sitt rum, och jag var på jättedåligt humör. Moltas busade i Vilas rum och jag satte mig till slut och tittade på Nalle Puh. Det är det enda som kan få mig på bra humör nuförtiden när jag är jättesur. Då var jag glad ända tills Moltas kom och bråkade med mig. Men då fick han följa med mamma ner och laga mat istället, det var skönt!

Efter middagen (tacos, det var gott) så fick vi banana split till efterrätt. Mums! Fast både jag och Moltas åt bara upp glassen och chokladsåsen och lämnade bananerna.

Sen tittade vi på kort från dagen, och när jag såg bilderna från förmiddagen sa jag ”Tett och Moltas åka pulka där snö”. Mamma och pappa tycker att jag har blivit jätteduktig att prata som pratar i hela meningar nu. Och det är jag minsann också! Och artig med, jag säger alltid ”tack” när jag får något och säger skål när jag får nåt gott att dricka. Däremot har jag lärt mig säga ”sluuuta” också, och ”dumma”. Det tycker mamma och pappa inte är lika bra, för det säger jag alltid när de försöker byta blöja eller göra nåt jag inte vill. Men jag tycker det är bra att kunna alla ord!


Lämna ett svar