Melodifestivalfinal som heter duga

Vi tänkte att det inte bara var schlagerstjärnorna som skulle få bo på hotell och leva lyxliv under melodifestivalfinal-helgen. Nädå, vi lämnade tre bråkiga barn till mormor och morfar (tack!) och tog tillfället i akt att lyxa till det med en loftsvit på Knaust Hotel i Sundsvall på självaste finaldagen, och checkade in oss efter en dag på tu man hand fylld med shopping, lunch och fika.

 

Vi gjorde oss hemmastadda och drack lite vin och gjorde oss iordning för en tidig restaurangmiddag (så vi skulle hinna hem i tid för finalen). Klockan 18.00 stegade vi in i hissen för att promenera till restaurangen där vi bokat bord.

 

Vi var först på plats på restaurangen, så även middagen var i allra högsta grad på tu man hand. En martini till fördrink och en god grilltallrik med vin följt av mörk chokladtryffel, sedan var vi mätta och belåtna och gick tillbaka till hotellet.

 

Eftersom Tård har ett oifrånkomligt begär av smågodis och te och tar alla festliga tillfällen i akt för att få avnjuta detta smög vi oss in på hotellets restaurang för att fråga om det gick att få med sig en kanna te upp till rummet. Mannen vi frågade tittade lite märkligt på oss och svarade "jovisst, men det tar nog en minut". Konstigt, vi som hade räknat med att han skulle stå klar med tekannan just där och då, så vi kunde få den direkt 😉

 

Efter ganska bra precis en minut (eller två) kommer te-mannen tillbaka med vårt te, och tittar än mer märkligt på oss och ställer frågan "bor ni här på hotellet?". Vi visste inte riktigt hur vi skulle vända oss för att han inte skulle tro att vi faktiskt klivit in rakt från gatan för att sno hotellet på en kanna te. Men vi svarade lydigt att "jovisst bor vi på hotellet, i rum 412". Jag passade även på att fråga om han ville ha betalt direkt eller om det skulle skrivas upp på rummet. Han tittade då för en tredje gång misstänksamt på oss och svarade "nä, jag bjuder på den här, men ni måste verkligen LOVA att lämna tillbaka kannan, för den måste jag ha tillbaka". Vi tog vår kanna med te och småfnittrade på väg upp i hissen. Eller ok då, vi storfnittrade. Hysteriskt fnittrade ju mer vi tänkte på den märkliga te-mannen. Och inte hjälpte det av att jag hade en te-man mitt emot mig i hissen heller. I keps, jacka och med en silvertekanna under armen.

 

Vi hade i alla fall en himla mysig final, och tyckte nog att rätt låt vann. Eller i alla fall att årets final hade så många rätta låtar att det inte spelade så stor roll vem som vann.

 

Morgonen efter hade vi en välbehövlig sovmorgon, avnjöt en härlig hotellfrukost och passade på att ta lite shopping på tu man hand även då. Och en varmkorv till lunch.

 

Vad tyckte du om årets final?

Lämna ett svar