Vad coolt

Att bli förälder och att få barn är en så udda känsla att den är omöjlig att beskriva. Många har försökt och försöker, men det går inte att ens komma i närheten utan att det mest låter klyschigt.

 

Känslan av att se sina barn växa upp, är det färre som pratar om. Och den är minst lika speciell den. Att se en människa, som är en del av sig själv, av ens uppfostran och liv, att börja skapa egna värderingar, egna tankar och egna känslor. Ett eget språk och en egen person. Jag blir lika hänförd nästan varje gång Moltas ska berätta något ur en film eller om något som hänt. Man lyssnar på hans sätt att sätta ihop meningar, att uttrycka sig, och wow, vilken känsla. För att inte tala om Tetts härliga språk som utvecklas i en takt man lätt hade vunnit tjejmilen med. Han sätter ihop meningar han med och senast nu idag vände han sig mot farfar när farfar jagade honom och skrek "stopp i lagen!".

 

Moltas använder ofta uttrycken "vad coolt", "coolt va" och "det var coolt" när han pratar. Jag är inte dummare än att jag förstår att det beror på att det är ord jag använder, det är liksom bara är att erkänna. Men faktum är att när det gäller att få barn och att se dem växa upp, då passar just det ordet riktigt bra. För det är bara så jävla coolt.

Lämna ett svar