Vilken underbar dag

Idag har det varit en helt perfekt dag. Tett väckte mig tidigt, sen tittade vi på film en stund och uppvaktade mamma på mors dag, innan det var dags för frukost. Pannkakor på altanen, mums!

Efter frukost var det dags för småsyskonen att sova en stund, eftersom de vaknat så tidigt. Då fick jag mamma och pappa för mig själv, och jag övade en stund på att cykla utan stödhjul (vi plockade ju bort dem igår!), och Benjamin kom och sa ”Moltas stödhjul är borta, men mina är kvar, och Simons är kvar”. När jag har lärt mig cykla utan stödhjul på den här cykeln så ska jag få en ny cykel, en större. Och en grön har jag bestämt, eftersom det är min nya favoritfärg.

När jag cyklat klart ritade vi lite på marken och spelade lite bandy, sen började pappa dammsuga bilen och mamma klippte gräset. Jag hjälpte mamma att tömma poolen på vatten och Simon kom och hjälpte till. Sen kom farfar och ringde på, och skulle ta med mig och titta på ”flyggrejor”. Jag trodde det skulle finnas rymdraketer och tidsmaskiner där, men det fanns det inte. Men jag fick sitta fram i bilen på vägen dit. Tett blev jätteledsen med när bara jag fick följa med farfar, men jag blev glad.

När vi tittat på flygplanen en stund ville jag åka hem. Det var mest för att jag blev kissnödig och inte visste om det fanns någon toalett där. Men farfar ringde till pappa så han kom och hämtade mig, sen åkte vi till mamma som var på Erikslund med småsyskonen och shoppade. Vi handlade till exempel en massa växter till rabatten hemma. Som vi när vi kom hem började gräva ut för att få plats med. Det var jobbigt men blev fint må ni tro. Jag och Tett orkade inte greja hela tiden, så pappa satte upp en vattenspridarblomma som vi lekte i. Åh vad blöta och kalla vi blev. Sen åt vi gröt och pappa var och köpte fika som vi hade picnic med ute på gräset sen innan det var dags att sova. Oj, oj vilken rolig dag det har varit idag. Och igår med. Jag skulle vilja att hela familjen var hemma varje dag alltid.


Lämna ett svar