Poeten Lasse Holm

Nu i midsommar hade Tedde, Jenny och Martin kommit att prata om Lasse Holms stora pizza/pasta-hit på resan till Västerås från Göteborg. För att reda ut vissa frågetecken de hade om titel och text så letade vi upp texten på internet. Det vi upptäckte då var den otroliga storhet som Lasse besitter som textförfattare, åtminstone i den här lyckträffen… eller vad sägs om första versen:

"campamiora fiuggirola
quattro staggioni
marinara capriciosa
kan inte låta bli
jag blir fascinerad
känner hunger, känner törst
det gör mig passionerad
det gör mig fylld av lust"

Jag har inte riktigt koll på Lasses civilstånd, men vore jag hans partner skulle jag nog bli lite svartis på det italienska köket. Nåväl, detta följs av lite rungande "ååååååå ååå åååå" för att sedan nå sin riktiga peak i vers två:

"i paris, i new york city,
london och bombay
har man specialmenyer
ingenting för mig
ge mig macaroni…"

Här informerar Lasse om att alla menyer som inte är italienska är specialmenyer, och/eller att man i dessa metropoler inte kan köpa italiensk mat.

Till sist vill jag bara tacka alla som kom och firade midsommar med oss. Superkul att ni kom 🙂

Läs hela texten till Canneloni Macaroni >>
Köp låten på Itunes >>

6 reaktioner till “Poeten Lasse Holm”

Lämna ett svar