Midsommar!

Oj vad många det har varit här idag. Och kommit hit. Fredrik, Jenny och Martin kom från Göteborg, och Emmelie och Erik kom från Stockholm. Och Keith kom ända från London. Och Björn och Jenny var ju redan här sen igår, också vi då i familjen.

Vi dukade upp till traditionell midsommarlunch med sill, färskpotatis och köttbullar till alla, vi barn satt vid eget bord, för vi var ju så många att vi inte fick plats runt ett enda bord. De vuxna drack snaps och annat, men vi drack läsk istället.

Emmelie klädde en liten midsommarstång som fick stå på bordet, som Moltas hjälpt till att plocka blommor till, den var jättefin. Det började regna mitt under lunchen, men det gjorde inte oss nåt. Vi barn gick ut och busade i regnet medan de andra fortsatte att äta och dricka länge länge. Sen sov vi lite middag och vilade lite framför en film.

På kvällen sen grillades det när vi gått och lagt oss, och det blev en sen natt trots att mamma och pappa visste att vi barn ju skulle vakna tidigt imorgon. Och Erik minsann, han lånade vårt Nalle Puh-tält på kvällen. Visst var vi snälla som lånade ut det till honom?


Lämna ett svar