Syskonfritt på Gröna Lund

Åh, idag har jag haft en riktigt superduperkul dag. Jag, mamma och pappa åkte tidigt i morse och lämnade småsyskonen hos farmor och farfar (och åt Mc Donalds-frukost i bilen på vägen dit, mums!). Sen tog vi farfars bil och åkte till Stockholm och Gröna Lund. Vi parkerade på söder och åkte båt till Gröna Lund. Det var såå spännande. Vi fikade på båten dit, banan och kanelbulle, så när vi kom fram var vi redo att börja åka ALLA karuseller (alla som jag fick åka alltså, för jag fick inte åka alla för jag var lite för liten). Vi stoppade in väskan i ett skåp och köpte åkband och gick på toa, och sen gav vi oss på KARUSELLERNA!

Vi började med cirkuskarusellen, som är hästar och sånt som åker runt runt ni vet. En sån vanlig cirkuskarusell. Jag, mamma och pappa åkte alla tre, vi åkte i en rund sak som man kunde snurra i om man vred på en ratt i mitten. Vi vred så mycket att vi mådde illa, även fast vi bytte håll ibland.

Efter den så åkte jag och mamma nyckelpigan. Man fick stå i kö ganska länge då, och jag var lite rastlös, men sen när vi åkte var det jättekul. Man fick åka tre varv.

Sedan gick vi över bron till andra sidan för att kolla vad som fanns där. Där ville vi åka Vilda Musen, men det var lång kö till den, så vi åkte lite andra grejor först. Till exempel mini-radiobilarna som var jättekul. Jag fick köra alldeles själv och krockade massor.

Vi gick in i ett hus som hade massa konstiga speglar sen, så man såg helt konstig ut. Jättelånga ben ibland och jättetjock eller jättesmal igen, och med stort huvud eller till och med upp och ner. Knasigt.

Lustiga huset var också ett konstigt hus. Det var en konstig trappa för att komma in i det, som jag var lite för kort för att få gå i, så bara pappa gick upp där. Jag och mamma gick i en trappa i mitten istället, som var en vanlig trappa (fast den var ovanligt brant). Det en massa konstiga rum där inne, och golvet var helt knasigt och snurrade och vickade och darrade och allt möjligt. Jag tyckte allting var kul, utom när det blev alldeles mörkt, då tyckte jag det var lite otäckt. Men mamma och pappa var ju med och sa att det inte var någon fara, så då var det okej, även om jag tyckte att vi borde gå ut egentligen.

Det roligaste med hela huset var faktiskt när man åkte ut därifrån, för då fick man åka flygande matta. Den gick jättejättefort, så jag ser helt skräckslagen ut på bilden som de knäppte på oss när vi åkte den. Men jag tyckte det killade skönt i magen och tyckte att det var spännande, även om det ju gick så jättefort.

Vi åt god mat med, jag fick pannkakor och mamma och pappa åt nåt annat. Sen åkte vi Vilda musen, men den var lite otäck, det tyckte mamma och pappa med. Sen köpte vi glass, åh vad det är mums. Vi köpte sockervadd med, men det gillade jag inte alls, men det såg roligt ut när de gjorde den. Vi fick slänga den i en papperskorg när vi skulle åka Vilda musen.

Sen åkte jag radiobilar igen, också Bläckfisken åkte vi flera gånger. Den var ute vid vattnet och jätteskön att åka. Den snurrade fort. Jag ville gå till Lustiga huset igen med sen, för att åka flygande mattan, och andra gången tyckte jag inte alls att det var nåt otäckt med de mörka rummen ens. Körde massa veteranbilar och så också, också fikade vi gott. Men då var jag ganska rastlös och sprang mest runt, så det var mest mamma och pappa som fikade.

När vi åkt och åkt och åkt alla karuseller säkert 100 gånger så tog vi båten in till stan igen. Vi skulle äta middag på Pizza Hut innan vi skulle åka hem sen, men det på söder var stängt, typiskt, så vi var tvungna att åka in till stan. När vi väl kom dit var jag så trött att jag knappt orkade äta nåt. Inte ens dricka. Som tur var satt vi i en soffa där jag fick vila lite. Och sen fick jag god glass till efterrätt, men jag orkade inte äta upp den heller. När vi ätit färdigt åkte vi tunnelbana tillbaka till söder och hämtade bilen. Jag hade somnat gott långt innan vi var ute ur stan, och vaknade knappt när mamma och pappa bar in mig hemma, borstade tänder på mig och la mig i sängen. Åh vilken utmattande dag. Men sååååå kul!


Lämna ett svar