Getingstucken x 2

Idag var vi ute och handlade lite på Erikslund på förmiddagen. Sen efter lunch så fick jag och Vila gå och sova en stund som vanligt. Brorsan han åkte på kalas med pappa, lyllos han!

Sedan vaknade jag av att det gjorde jätteont på munnen, och skrek så högt att mamma kom springandes in till mig. Hon försökte förstå vad det var som jag skrek för, och jag ropade att det gjorde ont på munnen. Sen gjorde det ont på handen med, så då skrek jag ännu högre. Mamma kramade och kramade mig och försökte lugna ner mig, och plötsligt skrek mamma till med, och då förstod hon vad som hade hänt. Det hade nämligen kommit in en geting i mitt rum, som hade stuckit mig vid munnen, sen när jag försökte vifta bort den så stack den mig i handen med. Och när mamma kramade om mig så stack getingen henne med, rakt på halsen. Mamma hittade inte getingen först, så hon förstod inte vad som hände, men sen när hon ruskat igenom alla sängkläder en massa gången så ramlade getingen till slut ur sängen. Dumma geting!

Mamma ringde till vårdcentralen, för man ska göra det om ett barn blir stucken flera gånger, och det hade ju jag blivit. Dessutom hade ju mamma blivit stucken mitt på halsen och svällde lite, och det är inte så bra heller. Men sen gick det över efter en stund för oss båda, då låg vi och myste på sängen och tyckte synd om oss själva. Fast mest synd var det förstås om mig som hade fått två stick.

Vila vaknade efter en stund sen och sen lekte hon och jag tillsammans ända tills pappa och Moltas kom hem. Då berättade jag för pappa om att jag och mamma hade ont, sen gick vi ner och åt mat och myste resten av eftermiddagen och kvällen. Också provade vi hattar.

Lämna ett svar