Sommarens mål, rapport

När man ska vara ledig 6-7 veckor på sommaren så är det lätt att falla in i att göra listor med allt man ska hinna med under den lediga tiden (istället för att bara njuta av att vara lediga genom att sola och bada och mysa). Så gjorde även vi (vi är, by the way, experter på detta).

 

På listan den här sommaren stod saker som att renovera badrummet nere, att utrymma kontoret och göra om det till Tett-rum, att få Tett fri från blöjor, Moltas fri från stödhjul och att träna Vila att gå, bland tusen andra saker.

 

Moltas utan stödhjul

Ganska tidigt på semestern hade vi kommit rätt långt med det första målet, nämligen att få Moltas att cykla utan stödhjul. Ett litet mål kanske för alla andra än en 4-5-åring och hans närmaste, men väldigt stort för just dem. Däremot har vi inte underhållit hans cyklande nåt vidare, så han är fortfarande inte ute och cyklar så mycket på egen hand, men vi tror det kommer att ske inom ett par veckors tid i alla fall.

 

Eget rum till Tett

Vi var även hyfsat snabba med att riva ut kontoret och att ställa in Tetts säng där. Det är fortfarande en del rester från kontoret där, i form av tidskriftssamlare i mängder, men resten av kontoret, och våra arbetsplatser, är inflyttade och dolda i vårt sovrum. Vi är mycket nöjda, och även Tett som fått ett Nalle Puh-rum att sova gott i om nätterna. Och vi har fått ett gästrum igen, där gästerna får lugn och ro (så mycket lugn och ro man kan få granne med två vilda kids, eftersom Tett flyttar in till Moltas igen när vi har natt-gäster).

 

Blöjfri 2-åring

Tetts blöjfrihet har vi varit ganska uppgivna med från början, då han för det mesta storvägrar både toalett och potta. Men några gånger under sommaren har han faktiskt själv bett om att få gå på pottan, och till och med klarat av några kissningar på den. Även om de utanför pottan är betydligt fler. Så nu har vi gett upp och skjuter fram just det här målet till nästa sommar.

 

Självgående 1-åring?

Och Vila då? Hon är världens charmigaste tjej, men har trots sina 14 månader inga planer på att gå själv. Hon går med gåvagn, vilket är ett framsteg, och runt möbler, men vi ser inte riktigt att hon kommer att vilja gå utan stöd än på ett tag. Vilket blev en liten miss i planeringen med dagis och allt, eftersom tanken var att hon skulle börja på ur-och-skur-dagis den här veckan, vilket kan vara lite svårt när man inte kan gå. Men som tur är går planer att ändra och Vila får börja som planerat nu i veckan, men gå en extra lång inskolning. Och vi håller tummarna för att hon lär sig gå under tiden.

 

Ett ogult och o-furu-igt badrum

Strax innan födelsedagarna nu i augusti tog vi dessutom tag i det stora projektet att renovera badrummet nere. Fusk-renovera får man väl kalla det, vi har bytt ut dörrar, badrumsskåp, dusch-kabin och målat väggar, rör och tak. Men oj vilken förbättring. Och trots att man står där och svär på sig själv när man är mitt uppe i projekten så är det rätt skönt när de är avklarade. Nu har vi ju t ex ett halvfräscht badrum att gå in i istället för ett helsunkigt som förut.

 

Och vi har faktiskt, förutom alla projekt, även hunnit mysa, bada och vila en hel del. Vi har sovit till tio på förmiddagarna och vi har hunnit med en massa barnvänliga dagsutflykter. Och en lite längre utflykt till norrland. Vi hade även planer för Öland, vår sista semestervecka, men vi ställde in det och det känns helt rätt, nu är vi betydligt mer redo och förberedda för den här veckans början av nytt jobb och dagis och allt.

 

Hoppas ni också haft en bra sommar!

Lämna ett svar