Barnflicka

Vi har funderat på att skaffa barnflicka. Och jag undrar varför jag har så svårt att berätta det. Det låter av nån anledning lite illa i mina öron. Barnflicka. Nåt för gottställtare och såna som har råd.

 

Jag kanske helt enkelt ska kalla det för barnvakt istället och se om det känns bättre? Vi ska skaffa en barnvakt (ja, lite bättre). En barnvakt som kan se efter våra barn ibland när vi vill hitta på något själva. Att kunna smita ut för en film på bio eller en restaurangmiddag när barnen somnat, eller kanske bara en skön kvällspromenad. En inhyrd barnvakt är enda sättet för oss att faktiskt kunna göra saker bara vi två, att fortsätta leva som par trots att vi har tre barn. Vi har inte släkt eller vänner så nära som gör det enkelt att hitta på nåt ibland, eller så lediga och ouppbundna så att de kan ta på sig att barnvakta alltid när vi vill göra nåt. Och vi är inte beredda att ge upp vårt övriga liv bara för att vi fått tre barn.

 

Jag har läst platsannonser nu och ska höra av mig till några barnflickor (barnvakter). Jag undrar bara hur man gör? Hur hittar man någon man är villig att lämna bort sina barn till? Någon man kan lita på, någon som ska vara i ens hem? Nån med erfarenhet får gärna komma med råd och tips…

3 reaktioner till “Barnflicka”

 1. Jag säger JA! Helt rätt!
  Jag har inga barn så ni kanske inte ska lyssna så mycket på mig men instinktivt känner jag att det var en ytterst sund tanke från er.

  Tror att alltför många barnfamiljsföräldrar glömmer bort att värna om kärleken och relationen i sig. Hoppas verkligen ni hittar någon bra och trygg barnflicka i Västerås.

 2. Barnvakt…
  …känns definitivt bättre. Jag tror inte ens man kan definiera det vi tänkt oss som barnflicka. Se nedan vad Wikipedias definition av en barnflicka är.

  Vi ska ju helt enkelt bara pröjsa någon för att sitta barnvakt lite då och då.
  Wikipedia om barnflicka

 3. Fast i och för sig…
  …så skulle jag kunna tänka mig nån som kan ta dem en helg eller vecka emellanåt med, hämta på dagis ibland och fixa middag till dem. Så nån blandning av barnflicka och barnvakt kanske…

Lämna ett svar