Krossat och återställt

Häromdagen slank Iphonen ur handen och damp rakt ner i stenplattorna på trottoaren på väg hem från jobbet. Det väldigt reptåliga glaset framför displayen visade sig inte vara lika slagtåligt.

Fy fan – milt uttryckt. Jag såg framför mig att jag skulle vara tvungen att vara utan telefonen i ett par veckor i väntan på reparation, dessutom med ett stort hål i plånboken. Men istället handlade det om timmar innan jag satt med en helt ny i handen, helt återställd med allt innehåll på plats och med ett inte fullt så stort hål i plånboken.

Så här gick det till: Telia informerar om att det inte går att byta display, utan man får helt enkelt köpa en ny telefon. Trygg Hansa tar emot en skadeanmälan via telefon och skickar ett mail med en rekvisition några minuter senare. Den tar jag med mig till Telia-butiken och löser ut en ny telefon endast genom att betala självrisken. Hem och synka telefonen mot Itunes, varpå alla kontakter, bilder, program, kalenderinlägg ja, helt enkelt allt i telefonen återställs – eftersom Iphone automatiskt säkerhetskopieras varje gång man synkar.

Tack Trygg Hansa och Apple!

2 reaktioner till “Krossat och återställt”

  1. Nära ögat
    Varit nära för mig med ett par gånger, men har än så länge klarat mig med ett jack i plasten på den sida där skärmen inte sitter.

    Dags att kolla upp sitt försäkringsskydd.

Lämna ett svar