Happy Lucia!

I morse bar det iväg till dagis med tre små tomtar. Eller ja, två tomtar och en tomte-nisse. Tett var väldigt bestämd med att det var just tomte-nisse han var, inget annat. Vila skrek högt när vi försökte ta på henne tomte-kläder, och inte förrän hon såg att brorsorna skulle ha samma mundering blev hon nöjd. 

 

På dagis fick vi då sedan se världens gulligast lucia-tåg. En efter en rultade barnen ut, påpälsade med overaller med tomte/lucia/pepparkaks- och stjärngosse-kläder ovanpå. Snöflingorna föll sakta från himlen och barnen sjöng fint. Moltas läste vers och flera av de andra barnen också, och alla var superduktiga. 

 

Efter sångstunden var det fika. Moltas och Tett tog plats vid pepparkaks- och lussebullsfaten och Vila pekade och domderade så att hon fick det hon ville ha. Sen var det dags för oss att lämna våra tomtar och åka till våra jobb. Vi berättade för dem att det var dags att gå in och äta frukost, och Tett sa förnuftigt "Ja, för tomtenissar behöver också äta frukost". Och ja, det var ju så sant.

 

Happy Lucia till er alla!

 

Ps. Ber om ursäkt för bildkvaliteten, bättre bilder kommer… har pga tekniska bekymmer fått nöja mig med att fota av bilder från kameran…

En kommentar till “Happy Lucia!”

Lämna ett svar