Melodifestivalen 2009, deltävling 3

Så var det dags igen. Tredje deltävlingen gick av stapeln i lördags, och vi satt som klistrade framför tv:n, såklart.

 

Kvällens startfält såg ut så här:

Velvet – The Queen

Rigo & The Topaz Sound feat. Red Fox – I Got U

Molly Sandén – Så vill stjärnorna

E.M.D – Baby, goodbye

Mikael Rickfors – Du vinner över mig!

Maja Gullstrand – Här för mig själv

Sofia – Alla

BWO – You´re not alone

 

Kvällen började med en barbietårtliknande skapelse i form av Velvet. Jag gillade låten rätt ok, och gillade hennes kläder. Men inte mer än så. Sen kom Rigo & The Topaz Sound, och det började svänga ordentligt. Lite minus för rip off av Hey ya… Molly äntrade sedan scenen och sjöng en fin ballad. Ganska given bland de fem översta på listan. Har däremot mer och mer börjat fundera på varför Ingela Pling är en så omtyckt textförfattare, jag har nog sällan hört mer patetiska texter än just hennes. Sedan var det höga hattar och käppar och tre söta killar från Idol. Tård klagade på att hattarna behölls till slutet, och jag kan hålla med, de gör sig bättre utan hatt. Micke Rickfors hade hittat scenen igen och han har ju skön röst. Synd bara att han inte hade skrivit låten själv, den hade garanterat varit bättre då. Men Maja åh Maja. Jag bara älskar henne. Hennes röst är så speciell, hon är så vacker och varenda låt jag hört henne sjunga har varit helt fantastisk. Om jag skulle fått bestämma hade hon lätt blivit kvällens vinnare, trots att hon bytt ut det fina röda håret mot blont. Sofia gjorde en låt som garanterat skulle gått hem i Eurovision-finalen, men jag blev ändå glad att svenskarna inte röstade henne vidaret (trots att den internationella juryn inte helt oväntat gjorde det). Avslutningen stod BWO för, och de var ju bra som alltid. Tyvärr fick de slåss mot Molly för sista finalplatsen, och där hade de inte så mycket att sätta emot. Bara att hoppas att de går vidare i andra chansen.

 

En rätt bra omgång tycker jag, mina egna favoriter var Maja och BWO, men jag känner mig rätt nöjd med att E.M.D och Molly gick till final. Även om det varit roligare om Rigo och BWO gått vidare istället.

 

Ser redan fram emot nästa deltävling. Varför är det så många dagar mellan lördagarna?

Lämna ett svar