Mitt första biobesök – Bolt!

Idag efter frukost lekte jag och Moltas Batman och Robin ett tag, sedan var det dags att göra sig iordning för att åka till farmor och farfar. Vi skulle få lunch där, och sen skulle vi lämna Vila där och åka på bio, jag, mamma, pappa och Moltas. Åh vad spännande, mitt allra första biobesök.

När vi kom till farmor och farfar var maten redan klar, så vi fick äta direkt. Det var jättegott potatismos och korv. Fast jag gillade inte korven nåt vidare. Moltas, han åt bara korven istället, och Vila åt lite av varje. Sen lekte vi en stund efter maten, och sen var det fika. Farmor hade bakat en god chokladkaka.

Sedan var det äntligen dags att åka till bion. Vi sa hej då till farmor, farfar och Vila och gick ut till bilen. Åh vad jag var spänd. Sen var det jättelång kö till godiset, och jag och Moltas höll på att tjata sönder mamma och pappas öron med att vi ville ha godisbilar. Det fick vi som tur var!

Jag satt intresserad och undrade vad som skulle komma när vi satt oss i biostolarna. Det var stora gardiner längst fram, och dem sa pappa att den stora tv:n var bakom. Sen blev det alldeles mörkt i biosalongen, och vi fick våra bilpåsar och sen började en kortfilm med Bärgarn och Blixten. Jättespännande och oj vilken stor tv.

Bolt-vovven var jättecool och filmen var jättespännande, även om jag blev lite rastlös i slutet, jag hade ju slut på godis ju. Men jag fick sitta i pappas knä med nappen, och då gick det bättre. Filmen var jättebra, så jag hoppas vi kan gå på bio snart igen.

Efter filmen åkte vi hem till farmor och farfar igen och lekte en stund och fick kvällsfika där. Vila blev glad när vi kom tillbaka igen, och sen ville vi alla gärna åka hem, vi var jättetrötta. Jag och syrran somnade snabbt i bilen, och märkte inte ens att vi fick åka en jätteomväg hem, för att det hänt en olycka. Moltas var vaken och såg alla polisbilar och allt, det var synd att jag missade dem. Men jag har ju haft en spännande dag idag ändå, med mitt allra första biobesök och allt!


Lämna ett svar