Melodifestivalen 2009, deltävling 1

Jag, en riktig schlagerräv, höll nästan på att missa första deltävlingen. Så sent som på tisdag samma vecka fick jag av en slump veta att tävlingen skulle dra igång på lördagen. Var tog allt ståhej runt melodifestivalen vägen? Är det bara jag som tycker att det varit ovanligt lite reklam för det i år?

 

När lördagen väl kom hade jag trots detta blivit riktigt laddad. Första startfältet bestod av:

1. Nina Söderquist – Tick Tock

2. Jonathan Fagerlund – Welcome to my life

3. Shirley Clamp – Med hjärtat fyllt av ljus

4. Scotts – Jag tror på oss

5. Emilia – You´re my world

6. Alcazar – Stay the night

7. Caroline af Ugglas – Snälla, snälla

8. Marie Serneholt – Disconnect me

 

När nr 1 äntrade scenen kände man kanske inte direkt något hopp för en bra kväll. Nr 2 gjorde inte direkt saken bättre. Oavsett hur många pojkband han varit med i, eller hur många miljoner han haft i publik så hade han varken karisma eller sångröst nog att göra succé, tyckte jag i alla fall. Segertippade Shirley kom ut som nr 3, och hon gjorde nog den tristaste låt jag nånsin hört, och jag förstod att om hon skulle gå vidare skulle det enbart vara pga sitt namn. Som tur var gjorde hon inte det, sitt namn till trots. Och det säger ju lite om hur dålig låten faktiskt var.

 

Lidköpingspojkarna i Scotts var också segertippade, och visst är de bra på scenen. Låten påminde mycket om en Tommy- och Christer-låt, för de som är insatta ;o) Detta till trots hoppades jag inte på att de skulle gå vidare. Däremot var andra hälften av startfältet en positiv överraskning. Det började med en soul-skön låt med Emilia. Hon har hög status hos mig bara för att hon gjort en av de bästa låtarna genom tiderna (nja, nästan i alla fall), Big big world. You´re my world, som kvällens bidrag hette, var inte riktigt samma hit som hennes tidigare, men riktigt bra ändå. Sen följde Alcazar, med en riktigt bra uptempo-låt (ytterligare en Style-anmärkning, låttiteln på Alcazars bidrag i år var samma som på Styles bidrag i samma tävling för några år sedan). Efter det kom Caroline af Ugglas, som väl var den jag hoppades mest på, och hon uppfyllde alla förväntningar, fantasisk låt. Marie Serneholt var sist ut, och hennes låt var riktigt bra, synd bara att tjejen inte är så duktig på att sjunga. Men i studioversion tror jag låten kommer att vara fantastisk.

 

Utfallet då? Jo, jag var rätt nöjd. Jag hade gärna sett Ugglas i final, men var sjukt nöjd (och förvånad) över att hon kom så långt som hon gjorde, hon är ju inte riktigt en melodifestivaltjej kanske. Alcazar och Emilia var jättebra, och kommer förhoppningsvis långt i finalen. Om inte resten av deltävlingarna är ännu bättre förstås. 

Lämna ett svar