Blöjfri: Check!

Jag har kommit på mig själv det senaste året med att bocka av (i huvudet) när våra barn uppnår något som gör livet lättare för oss som föräldrar. Framför allt Vila, eftersom det innebär att det är avbockat för alltid (ja, så säkra är vi nog på att det inte blir fler barn):

1) Sover hela nätterna
En otrolig lättnad. Man kan bli människa igen.

2) Barnet kan stå själv
Man måste alltså inte alltid ha en arm upptagen av en bebis när man är utomhus och inte har tillgång till vagn t ex.

3) Äter själv

Man slipper sitta och lirka med att få dem att öppna munnen när skeden med mumsig smaklös burkmat är i antågande.

4) Äter vad som helst
Efter ett år får de äntligen äta salt, slut på specialmat för bebben alltså. Nästa steg – de kan tugga maten, man måste alltså inte skära upp den i molekyler för att inte riskera att den sätts i halsen. Dessutom behöver man inte packa väskan full med barnmat så fort man ska någonstans, utan det går att köpa en korv med bröd eller ett Happy Meal om det krisar.

5) Sluta med blöjor
En otrolig frihet, dels ekonomiskt, men framförallt slipper man läckande överfulla bajsblöjor vid sämsta tänkbara tillfällen. Dessutom innebär det en otroligt mycket mindre packning när man ska någonstans.

6) Klä på sig själva

Även detta är ju en befrielse, även om man ofta får tjata på plagg efter plagg så kan man ju åtminstone fixa med annat under tiden (klä på sig själv, packa ordning dagisgrejer etc).

7) Ingen barnvagn

Ytterligare en liten nätt detalj mindre att packa. Vid shopping är det dock frågan vad som är värst – böka omkring med en vagn i trånga butiker, eller jaga barn som kutar omkring – i trånga butiker.

8) Lättflyttade bilbarnstol
Framåtvända stolar som monteras endast med hjälp av bilbältet, istället för fastmonterade stolar. Säger sig själv vad som är smidigast när något av barnen ska åka med mormor och morfars bil t ex.

9) Ta sig själv till och från skolan
Hjälper garanterat till för att få mindre stressade föräldrar i jakten på att hinna till jobbet i tid.

10) Ingen bilbarnstol
Behöver väl inte säga något närmare om detta.

 

??) Barnen flyttar hemifrån
Nirvana uppnås ;-)… (Så här kaxig låter man väl nu, men när tiden väl är inne så står man väl och gråter på bron när man vinkar adjö till sina utflugna gosungar.)

Mellan de två sista punkterna finns väl en massa saker som jag ännu inte hunnit fundera på. Det är fortfarande för många av ovanstående punkter som fortfarande inte är avklarade för ett, två eller t o m tre av våra barn.

Men snart är nog Tett blöjfri iaf… Check!

En kommentar till “Blöjfri: Check!”

Lämna ett svar