Deltävling 4, andra chansen och final

Oj, oj. Jag har legat på latsidan vad gäller att recensera deltävlingarna i melodifestivalen. Men nu, lagom till att alla stackars låtar spelats sönder av reklamradiokanalerna, så är det dags att ta tag i detta igen.

 

Fjärde deltävlingen

Startfältet såg ju ut så här:

Agnes – Love, love, love

Star pilots – Higher

Susanne Alfvengren – Du är älskad där du går

Anna Sahlene & Maria Haukaas – Killing me tenderly

Thorleifs – Sweet kissin´in the moonlight

Sarah Dawn Finer – Moving on

Next 3 – Esta noche

Malena Ernman – La Voix

 

Det var en bra omgång. Agnes började i guldiga fantastiska kläder och underbar frisyr, med en trallvänlig och diskoskön låt. Sen kom piloterna också med en helt ok låt (även om jag efter Fame Factory har lite svårt för Johan Becker tyvärr). Susanne Alfvengren hade en alldeles för tråkig låt, men sen kom Anna och Maria med en rätt skön sång. Marias urringning var dock kanske i djupaste laget… Thorleifs skulle nog stannat i folkparkerna, och Sarah var precis så fantastisk som hon alltid var. Jättefin låt och utstrålning som resten av artisterna tillsammans. Next 3 hade en ok låt, men framförandet var väl sådär, sån musik gör sig sällan med live-sång. Sen kom ex-Västeråsaren Malena Ernman och gjorde sitt operaframförande. Jag gillar varken hennes röst, hennes genre eller låten, men förstod att många andra gjorde det… 

 

Mina favoriter för kvällen var i alla fall Agnes och Sarah, och vann gjorde som bekant Agnes och Malena, och Sarah fick nöja sig med en andra chans, tillsammans med Pilots. Bra omgång, jag kommer att lyssna på flera av låtarna även efter festivalens slut. 

 

Andra chansen

Tittade med ett halvt öga på det här, och fick inget vidare medhåll från min familj hemma i Norrland när jag hejade på Caroline af Ugglas. Men åh så glad jag blev när hon gick vidare, jag hade verkligen aldrig trott det.

 

Finalen

Ja, vad ska man säga? Spänningen var total. Jag kände mig lite orolig i början av omröstningen när det verkade som att Måns eller EMD skulle ligga bra till, jag ville verkligen inte det, det hade varit sååå tråkigt. Men det visade sig ganska snart att det var oerhört spridda poäng från jurygrupperna, och sen hänger ju mycket förstås på hur svenska folket röstar. Och oj vad jag blev glatt överraskad över svenskarnas musiksmak när det visade sig att Ugglas hamnade på en stark andra-plats. Helt ofantligt kul! Jag gillar inte (som jag tidigare nämnt) vinnaren Malenas bidrag nåt vidare alls, men tycker ändå, för att trösta mig själv, att det var betydligt mycket bättre att hon vann än att vi än en gång skickat en vanlig svensk schlager för att tävla i Eurovisionsfinalen. Vi håller tummarna för att Europa ska drabbas av opera-feber och önskar Malena lycka till i Moskva!

 

Ps. Våra barns absoluta favoritlåt i programmet är "Tingeling", så det är den av melodifestivallåtarna som sjungs och spelas mest frekvent här hemma just nu…

Lämna ett svar