Vitlöksbakad potatis med örtmarinerad kyckling

4 portioner

 

4 bakpotatisar

4 msk olivolja

2 vitlöksklyftor

färsk chili

600 g kycklingfilé

1 msk hackad oregano

1 msk hackad timjan

1 msk hackad persilja

salt

svartpeppar

fetaost 

tzatsiki

 

Sätt  ugnen på 200°. Tvätta bakpotatisen. Skär den i halvor och ruta i snittytan. Lägg potatisen i en ugnssäker form. Blanda 2 msk av olivoljan med pressad vitlök och chili och pensla potatisen med vitlöksoljan och krydda med salt och peppar. Sätt in potatisen mitt i ugnen i ca 50 min.

 

Sänk värmen till 150°. Bryn kycklingfilén i lite olja. Krydda med salt och peppar. Blanda örterna på en tallrik och rulla kycklingfilén i dem. Lägg den i en ugnssäker form och sätt in mitt i ugnen i ca 25 min. 

 

Servera kycklingfilén med den vitlöksbakade potatisen, tzatsiki, fetaost och lite sallad. Mums!

En kommentar till “Vitlöksbakad potatis med örtmarinerad kyckling”

Lämna ett svar