Mus i rent (ut)hus?

Efter att hi helgen ha städat vårt lilla uthus-skjul på altanen, så tror vi oss starkt misstänka att en liten mus varit bosatt inne i skjulet under vintern. Baden-baden-madrassen var halvt uppäten och skumgummit från den flyttat till små högar på skjul-golvet. Dessutom var fåglarnas matpåsar söndertuggade och fyllda med hushållspapper och annat, mycket likt att någon liten varelse skulle försökt sig på att bygga bo i dem. Anledningen till att vi tror att det är just en mus är att vi sett en liten söt mus balansera längs staketet utanför skjulet några gånger.

 

Städningen ja. För man behöver ju städa när en liten mus försökt bygga hus. Allt rensades ur skjulet i helgen, och ett par timmar efter att arbetet påbörjats luktade det Ajax istället för mus-bajs. Och precis då, nånstans där när man borde känt sig väldigt nöjd över just detta, så stingades jag med en uns av dåligt samvete. Stackars lilla mus. Nu hade jag ägnat ett par timmar åt att rasera det musen spenderat hela vintern med att bygga upp. Och inte nog med det, jag hade dessutom tagit bort alla material för kommande bo-byggande, och också använt starka rengöringsmedel som Ajax. Vår lilla mus kommer inte att känna igen sig när den kommer hem. Om den nu hittar hem, citronluktande rengöringsmedel är kanske inte det en mus-nos är inställd på att leta sig till…

Lämna ett svar