Stockholm igen

Så var det dags för en Stockholmshelg igen. Förra lördagen styrde vi kosan mot Sala för att lämna småttingarna där, och för att hämta upp svärfar, som skulle med till Stockholm. Tård, Moltas och svärfar skulle på it-mässa på Globen, och jag skulle få lyxen att shoppa alldeles själv i några timmar.

 

Jag blev avsläppt inne i stan och gick och hälsade på lillasyster i Clinique-disken. Hon var lunchhungrig precis som jag, så vi lyckades hitta två lediga stolar på Åhléns härliga terass och åt varsin god räksallad. Jag unnade mig dessutom vitt vin till. Vad har det blivit med Stockholmsluncherna, har det blivit en vana att de ska innehålla vin måntro? Ingen dum vana i så fall ;o)

 

När vi ätit klart och ätit en god pistagepralin till dessert så gav jag mig ut på lite shopping när det var dags för syster att jobba igen. Hittade dinosaurie-grejor till Tetts kommande dinosaurie-kalas, och ett par fina vårtoppar till Vila. Efter nån timmes strosande i fantastiskt väder på en överfull Drottninggata kom svärfar, Tård och Moltas och hämtade upp mig. De hade också haft en bra dag, med massa it-prylar, tv- och dataspel, god hamburgerlunch och gameboy-spelande (mest Moltas på den punkten). Vi stannade till i Enköping och köpte glass, och mottogs i Sala av två glada småttingar och svärmor. Vi gosade lite med barnen och sa sen hej då och lämnade dem i tryggt lördagsmys-förvar hos farmor och farfar, och åkte hem och hade en skön slappkväll hemma, med god mat, vin och Robinson. 

 

Sovmorgon på söndagen, promenad ner till stan och fantastisk brunch på Stadshotellet. Lite snabb shopping, promenad hem och sen dags att bege sig till Sala för våffel-lunch och för att hämta våra små godingar. Väl hemma igen uträttade vi en massa måsten, men till och med de kändes helt ok efter en annars så skön och lyckad helg. 

 

Känner på mig att det kommer att bli många myshelger framöver. Jag bara ÄLSKAR att våren och sommaren är på väg. Hej då slask, hej då mörker. Och hej alla härliga helger framöver. Näst på tur står påsken, som även den ska tillbringas med goda vänner och släkt. Myyyys!En kommentar till “Stockholm igen”

Lämna ett svar