En hårig historia

Jag har tidigare bett om rådgivning i frisyrfrågan (se här) och funderat över mina och era 80-tals-utseenden (se här). Nu blir det en historieblick från 90-talet och framåt.

Dessväre höll jag mig undan kameror mycket på den tiden verkar det som (före mobloggandets tid om man säger så). Har inte lyckats hitta någon bild på när jag var långhårig förutom den suddiga högst upp till vänster som var under utsparandet. Det gäller även den svarthåriga perioden (den ännu suddigare bilden i mitten på nedre raden som ska illustrera detta är taget från en grynig vhs-inspelning).

Ytterligare frisyrer och skägg som jag inte hittat bilder på är skepparkransen och det som kommit att kallas Mozart-frisyren (men som egentligen nog mer är Beethoven). Den sistnämnda var jag dock glad åt, då det begav sig, att det bara var jag, frisören och min bror (som jag oturligt nog stötte på på vägen hem från frisören) som upplevde … idag hade jag nog storgillat den.

Vad har ni haft för stilar/hårbeklädnader i det förgågna? Kommentera, länka till bilder, eller maila mig bilder så lägger jag upp dem.

PS. Märkte förresten när jag sökte igenom twum efter de gamla inläggen jag refererar till ovan att det första inlägget gjordes hösten 2004, snart 5-årsjubileum för bloggandet här på twum.

[UPPDATERAD] Jenny har bidragit med lite frisyrer. Se kollaget ovan (kan även ramlat in någon annans frisyr där, men det är bara en olycklig slump i så fall).


4 reaktioner till “En hårig historia”

Lämna ett svar