Ikväll hoppas jag på storverk

Sedan jag jobbade på tidningen Mobil så har jag varit lite av en mobilnörd, eller åtminstone onormalt intresserad av vad som händer på mobilfronten (fråga Ullis om hur mycket jag uttråkat henne med mobilsnack).

Men sedan lanseringen av Iphone så har intresset svalnat rejält, åtminstone för allt annat än den ;-). Det spelar ingen roll att Nokia släpper ett nytt flaggskepp, eller att HTC och Samsung försöker göra "iphone-killers"… jag lyfter knappt på ögonbrynen längre.

Googles satsning Android (som hitills bara finns i två telefoner från HTC) fick mig att lyfta blicken litegrann, bara för att konstatera att det här kanske kan bli intressant i framtiden… samma sak med Palm Pres WebOS.

Nåväl, ikväll händer det antagligen. Iphone OS 3 släpps och tredje generationens Iphone presenteras högst sannolikt på Apples Worldwide Developers Conference (WWDC). Spänningen är på topp, blir det den lite mindre uppdateringen med bättre kamera, mer minne, snabbare processor mm som ryktena talar om, eller har Apple ett ess i skjortärmen?

Två saker är säkra: Iphone OS 3.0 kommer snabbt installeras på min lur, och Ullis kommer rusa till närmaste Iphone-återförsäljare då Iphone Video (namnet enligt ryktena) släpps!!!


2 reaktioner till “Ikväll hoppas jag på storverk”

  1. Inga storverk, men bra ändå
    Så var inlednings-keynoten för årets WWDC avklarad. Den nya Iphonen presenterades och var, precis som ryktena förutspådde, en upputsning: videoinspelning, 2-3 ggr snabbare, bättre batteritid, inbyggd digital kompass, 16 eller 32 GB, röststyrning… och såklart alla nyheter med Iphone OS 3.0, men det får ju även vi med äldre Iphones ta del av.

    17 juni kommer OS 3.0 att finnas tillgängligt för alla nuvarande Iphone-ägare. 9 juli kommer nya Iphonen till Sverige (håll ut Ullis, håll ut…).

Lämna ett svar