K som i Kärlek

För ett par helger sedan var vi på den mest fantastiska bröllopsfest jag nånsin varit på (förutom min egna då). Marie och Per blev man och fru, och vi hade så sjuuukt roligt, trots lite missöden som t ex en brudklänning nedsköljd av rödvin och en missad färja, för att nämna ett par.

 

Bröllopet var ute i Vaxholm, så det blev en helhelg med övernattning på fina Kastellet. Själva vigseln var i Vaxholms kyrka, och bröllopsfesten hölls på Tornvillan. Och allt var helt makalöst fantastiskt. Brudparet var overkligt vackra, solen sken, gästerna var på gott humör och partystämningen på topp redan från början. Under middagen (som var, behöver jag säga det, HELT FANTASTISK) hölls många roliga tal, och vi serverades mycket och gott vin. Förrätten var en bresola med ruccola, pinjenötter, vitlökscreme och senap, amazing. Till varmrätt var det massor massor med röding och perfekta knapriga grönsaker och örtmos. Efterrätten var en blandning av sorbet och vanlig glass, sjukt gott. Så gott att min bordsgranne beställde in påfyllning av det, som han snällt delade med sig av. Mina bordskamrater var roliga och på partyhumör, och trots att vi försökte oss på varannan vatten fick vi antagligen alla lite för mycket att dricka. Men oj vad kul vi hade.

 

Mellan varmrätt och efterrätt hände en liten olycka där brudklänningens vita klänningen förvandlades till vinröd, men med många flinka händer och vatten, vitt vin och en hårtork så var den snart vit igen, och middagen fortsatte som att inget hade hänt, tur att det var en brud på så gott humör 🙂

 

När det var dags för bröllopstårtan visade det sig att den var lika svårskuren som alla andra bröllopstårtor jag sett skäras, och brudgummen fångade snabbt upp en bit i handen och den andra la sig fint på duken. Resten av bitarna som skars upp fixade personalen med lätthet, de hade rutin på både det ena och det andra märktes väl.

 

Sen öppnade dansgolvet med brudparet i bröllopvals som mixades över till en snabb partylåt, och baren öppnades ungefär samtidigt som det. Sen var det party hela natten, till strax efter två då personalen ville sova 🙂 Vi tappra partyfolk som var kvar (och brudparet) lämnade Tornvillan och åkte taxibåt i samlad trupp över till Kastellet. De flesta var kloka nog att gå och lägga sig när vi kom fram, men jag, Tård, Karin och Ted var uppe ett tag till och busade, trots Tårds försök till övertal att låta bli. Framåt fyra-tiden somnade jag gott, fortfarande skrattandes och med ont i magen pga alla skratt dagen och kvällen och natten haft med sig. Shit vad kul vi hade! Tusen tack Marie och Per och lycka till i framtiden. Med så många roliga kompisar och fin familj kan ni inte få annat än ett jätteskojigt liv tillsammans! 

Lämna ett svar