Bra böcker

Då var det dags för en hyllning igen. Jag fick hem ett bokpaket från Adlibris förra veckan, innehållandes en massa roliga böcker. Den första som jag håller på att plöja igenom heter "96 romaner för dig som fortfarande har bråttom" och är en serietecknad bok där författaren på enbart fyra serierutor illustrerar en känd roman. Humoristisk, rolig och träffande, och får mig att längta efter att läsa föregångaren (80 romaner för dig som har bråttom). Boken är dock inte tillräckligt bra för att få en egen hyllning, utan hyllningen går istället till samligen bra böcker. Det finns ju så oerhört många. Lättlästa, tunga, glada, sorgliga, roliga, romantiska, sensuella, fyndiga, känslosamma, skrämmande, fängslande, peppande… ja, i nästan varenda kategori av känsla du vill uppnå kan du säkert hitta en bra bok som förstärker det du söker, eller får din sinnesstämning att förändras till något helt annat. Och är inte det alldeles alldeles underbart så säg?

Lämna ett svar