Hälsar på katterna

Idag klädde vi på oss och gjorde oss direkt när vi vaknade. Sen gick vi ut till bilen och åkte och köpte frukost som vi åt i bilen, på väg till Uppsala. Vi skulle nämligen åka och hälsa på Pelle Svanslös, i hans hus. Och det ligger i Uppsala.

När vi kom dit började precis en sagoläsning, så vi gick och satte oss och lyssnade på en saga, som tre katter läste. Sen när sagan var slut fick vi bli sminkade och klä ut oss, men det var bara Vila som ville det. Hon blev jättefin, och hittade fina kläder att ha på sig också.

Sedan lekte och lekte och lekte vi i Pelles hus. Vi gungade i hängmattan, svingade i lianer, lagade mat, satt i finkan, körde moppe och pysslade i köket. Det fanns massa roliga saker att prova på.

Vi åt lunch hos Pelle Svanslös med, varma mackor, och fikade till efterrätt. Det var smaskens. Sen lekte vi en stund igen innan vi sa hej då till Pelle. Vi åkte in till stan då och skulle titta på skor till mamma och Moltas, och sen uträttade mamma nåt ärende inne i stan med innan vi åkte hemåt Västerås igen. Då var vi så trötta att vi somnat i bilen. Men först efter att vi bestämt att vi skulle leka katter hemma imorgon, och att mamma skulle måla oss som Pelle, Måns och Maja då 🙂


Lämna ett svar