Det är morgon i mitt rum mamma

I morse vaknade jag ganska sent. Jag tog sovmorgon ända till kvart över nio. Då gick jag in till mamma (pappa var inte hemma, han och Björn åkte till Stockholm igår och hade sovit över där) och sa ”mamma, det är morgon i mitt rum”. Jag menade att jag inte ville sova längre nu, och att det var ljust.

Mamma var piggare idag som tur var, igår mådde hon illa hela dan och var jättetrött och sov hela eftermiddagen nästan. Men idag var hon pigg och glad, och hon fixade frukost medan jag lekte med brorsorna, som spelade tv-spel. De hade vaknat redan innan klockan sju idag. Tokskallar som inte förstår att det är skönt att sova på morgnen…

Sent på eftermiddagen kom pappa och Björn hem igen, och kort därefter kom farmor och farfar. Mamma hade skvallrat om att farmor bakat tårta, så jag blev alldeles tossigt glad när farmor och farfar kom. Fast inte bara för att jag var väldigt sugen på tårta förstås…

Lämna ett svar