Vem vill du vara?

När våra barn tittar på film, så väljer de alltid vilken karaktär i filmen som de är. Moltas vill till exempel alltid vara Jerry när de tittar på Tom & Jerry, vilket innebär att Tett får vara Tom. I Batman är Moltas Batman och Tett är Robin, och Vila, hon vill alltid vara "tjejen". Hennes favorit är Monsters vs. Aliens, där hon självklart har rollen som Susan, som är själva huvudpersonen. Och Pippi Långstrump och Lotta på Bråkmakargatan såklart, där är ju hennes karaktär given också. Sedan sitter de och har en konversation under hela filmen, och säger "varför gjorde du sådär, oj vad coolt att du kunde flyga, nämen, du får inte dra mig i svansen"… Ja, ni fattar…

 

Härom helgen satt jag och Tård och skulle titta klart på en film (500 days of Summer) medan barnen lekte i vardagsrummet. De ville hellre att vi skulle titta på en barnfilm, men vi berättade att nu skulle vi se mamma- och pappa-filmen. Då går Vila fram till Tård, beskäftig som bara hon (och Lotta på Bråkmakargatan) kan vara, och frågar: "Vem ska du vara, ska du vara killen?". Det var ju självklart för henne att vi också gick in i rollspel så fort vi tittar på film. Och det var inte utan att vi båda kom att fundera över hur kommande tv-kvällar skulle se ut om vi gick in i rollspel med filmkaraktärerna. Tänk vilka härliga diskussioner det skulle kunna bli i tv-soffan. "Vad fan gjorde du sådär för?", "Jaha ja, du tänker så du…". Ja, ni kan ju bara föreställa er… 🙂

Lämna ett svar