Astrid Lindgrens värld

Idag vaknade vi av klockan, i stugan i Småländska skogarna. Vi klev upp och klädde på oss och mamma och pappa fixade frukost till oss. Yoghurt, mackor och jos. Mums. Vi fick borsta tänderna nere vid sjön innan vi packade iordning bilen och åkte mot Astrid Lindgrens värld. Regnet hängde lite i luften, men det regnade som tur var inte.

När vi kom fram gick vi in och började kolla vad vi skulle göra. Vi började med att hälsa på Karlsson på taket. Vi såg honom nästan direkt, han var uppe på sitt hustak. Han och lillebror spelade en pjäs. Från Karlssons tak kunde man åka rutschkana ner till marken igen, jättekul. Förutom Karlsson på taket så såg vi Lotta på Bråkmakargatans hus, vi såg Emil och Ida, Pippi Långstrump (och hennes hus och båt), Madicken, Lisabeth, Ronja Rövardotter och nästan alla sagohuvudpersoner. Pruseluskan och Kling och Klang kom och cyklade, och vi fick äta pannkakor, glass och lyssna på Karlsson på taket när han sjöng. Åh vad vi hade kul, hela hela dan.

När det var dags för Astrid Lindgrens värld att stänga för dagen var hela familjen ganska trötta. Då åkte vi in till Vimmerby och åt på Harrys. Mums vad smarrigt det var med mat när man busat och lekt och umgåtts med kändisar hela dan! När vi kom tillbaka till stugan spelade vi fotboll en stund allihop innan det var dags att sova.Lämna ett svar