Tett plätt

2010-09-08

Tett har sedan han fick börja leka med smålego plockat isär legogubbar in i minsta detalj. En anings frustrerande eftersom inte bara en utan flera legogubbshänder smattrat in i dammsugaren lite då och då. Inte en gubbe har fått vara intakt och vi har varit galna över att ha köpt unika karaktärer som Indiana Jones och Buzz Lightyear bara för att Tett någon minut efter att han fått dem plockat isär och byggt någon annan gubbe av dem.

Nu börjar vi dock skörda frukterna av hans legogubbs-isärplockande. Vilken film- eller sagokaraktär vi än pratar om går Tett och sätter sig med gubbdels-lådan och plockar ihop en så gott som exakt kopia av just den karaktären. Och han är noggrann. Det ska vara rätt min i ansiktet, rätt hårfärg och längd på hår, rätt färg på händer, byxor och tröja, och rätt accessoar (keps, hatt, pistol, blomma, mantel eller vad det nu kan vara). Vi som förut har irriterat oss på att det varit onödigt att köpa legokaraktärer eftersom de ändå plockas isär har nu hamnat i sitsen att vi inte behöver köpa specifika karaktärer alls, för Tett hittar alltid delar att bygga ihop karaktärerna själv.

Lämna ett svar