2010

2010, wow vilket år! Ett år när vi gjort fler utomlandsresor än något annat år (London, Warsawa, London igen, Barcelona, Lissabon och Dublin). Ett år som varit så fullbokat av jobb och roligheter att vi inte ens la märke till att sommaren övergått i vinter (mer än att bilen var tvungen att skottas fram under snön). Ett år när våra barn växt och när vi spenderade sommarsemestern i campingstugor, och uppskattade det. Ett år som fullkomligt bara swischat förbi, men som vi ändå kommer att minnas. Jag kände ganska tidigt under året att 2010 skulle bli ett bra år, och jag hade rätt. Jag har lärt känna nya människor, har upplevt mycket och har jobbat ännu mer. Och trots detta har jag hunnit vara med barnen lite mer än vanligt. Barnen ja…

Vila

Lilltjejen växte ca 10 cm under sommaren, och alla tights blev cykelbyxor och alla klänningar tröjor eller korta tunikor. Och när man växer så fort hinner man inte riktigt med sig själv, kanske är det därför Vila drabbats av jack i pannan, en avslagen tand och en och annan fläskläpp under året. Hon sjunger bedårande och älskar allt tjejigt som finns. Hon blir vansinnigt arg på sina bröder om de tar de rosa glasen eller tallrikarna vid middagen, de är hennes, så det så. Hon kallar store storebror för Monki, och ska gifta sig med Tett. Han är ju faktiskt hennes prins.

Moltas

Moltas har börjat spela fotboll, och älskar det. Från början mest för att bästisen spelade, men nu kan man inte hålla honom från träningarna trots att bästisen inte kunde komma. Han älskar tv-spel (fortfarande) och är väldigt fascinerad av datorer och teknikprylar. Vem kan han ha ärvt det intresset från måntro? Tård visade en legofilms-trailer för Moltas en kväll för inte så länge sedan, och Moltas satt och berättade vad som skulle hända. Tård undrade om han hade sett den förut, och var i så fall. Moltas tittade på honom och sa ”men pappa, jag har väl också internet på min dator”.

Tett

I år har vi äntligen förstått var Tetts fascination över att plocka isär legogubbar skulle leda. Han bygger ihop alla karaktärer man kan tänka sig som legogubbar, och nästan finare än originalen. Han är oerhört petig med att allt från hårfärg till handfärg, kläder, ansiktsuttryck och accessoarer ska vara rätt, och har fått till Stålmannen, Harry Potter, Mario, Luigi, Batman, Robin med flera i lego. Förutom legoproffs har han även börjat åka skridskor i år, och älskar det. Han gillar också att rita och när pappa läser Alfons. Och han har fortfarande en stor fascination över monster och drakar, ju läskigare desto bättre.

Jag tror och hoppas att 2010 kommer att smitta av sig lite på 2011. Gärna många resor och roliga jobb. Tett har lagt in ett önskemål om en resa med flygplan till nånstans där vi kan bada, och han tyckte vi skulle packa med armpuffar och mormor och morfar också. Det låter ju onekligen lite lockande… Hösten 2011 hoppas vi få se New York för första gången (om det inte sker tidigare) och första London-resan blir av redan i januari. Ett par shower och seminarier är redan inbokade också, och känner jag oss själva rätt så kommer även 2011 bli ett fartfyllt och händelserikt år.

Gott nytt år!

En kommentar till “2010”

Lämna ett svar