Alla behöver vänner

Ännu ett nostalgi-inlägg som aldrig publicerades. Det skrevs när vi bott i Västerås i knappt ett år. Nu har vi bott här i snart 10 år och vi kan inte längre kalla oss nyinflyttade. Precis så som jag kände när jag skrev det här inlägget känner jag nu. Lite tomt. Inte nu för att alla vännerna åkt hem som då, utan nu för att hela släkten åkt hem. Från att ha varit fjorton personer över hela jul och nyår är det nu vi fem kvar här hemma. Men vi har fått en galet bra bonus under julhelgen. Lillasyster med man och hund har också blivit Västeråsare. Så galet glad, känns helt overkligt att vi har familj nära igen, äntligen. Att få träffa lillasyster nästan varje dag från att ha bott hundramils ifrån varandra i så många år känns lovely. Äntligen. Nu inväntar vi flytt från resten av släkten och vännerna. För Västerås är ju som jag skrev redan då för 9 år sedan, bästa stan att bo i 🙂

Varsågoda, här kommer mina tankar efter första året i Vässan.

2007-05-07
Det kändes helt plötsligt som ett inlägg om vänner var på sin plats… Härom helgen hade vi nämligen långväga vänner på besök, och helgen var supermysig (som alltid när de är på besök). Vi musicerade och pratade om ämnen som vi inte tänker avslöja här. Men helgen gick alldeles för fort, och nu känns det lite tomt.

Efter flytt till en ny stad har vi nämligen inte våra vänner så nära längre (men vissa lite närmare än förut). Geografiskt menar jag då. Trots det hade vi hela förra sommaren ändå turen att vara omgiven av vänner, som kom från nära och långt håll för att hälsa på. Gästrummet var fyllt mest varenda natt, och vi hade vår bästa sommar nånsin.

Även efter sommaren har gästrummet varit flitigt använt, och runt middagsbordet har vi haft turen att ha sällskap lite då och då. Vissa som spontanbesöker för en fika trots ett avstånd på 10 mil (20 mil tur och retur), och andra som stannar över helgen. Och vi vill bara säga att vi uppskattar er så himla mycket. Vi älskar att ha er här, och hoppas att den här sommaren kommer att vara lika fylld av besök som den förra. Vi har ju en ny bebis att visa upp även den här sommaren, så förhoppningsvis är många nyfikna och vill komma och titta 🙂

Eftersom vår ”Västerås-är-bästa-stan-att-bo-i”-kampanj för att få alla syskon och vänner att flytta hit inte går något vidare så gissar vi att vi kommer att behöva hitta lite vardagsvänner här i närheten såsmåningom. Det som fattats för det hittills är tiden (både att hitta dem och att umgås med dem). Men det ger sig kanske när vi slipper pendla till Stockholm för jobb… Men även om/när vi hittar dem så kommer vi inte att låta bli att tjata på er vänner vi redan har, för får vi välja så vill vi ju helst av allt att ni skulle finnas här. För ni vet väl, Västerås är ju bästa stan att bo i 😉

Lämna ett svar