Regndagar

Idag regnar det i Sitges. Enligt statistiken ska det vara ca 8 regndagar per månad under den här tiden på året i Sitges. Vi har nu bott här i två månader och idag är den tredje regndagen för mig. Jag tror att det var en regndag förra veckan när vi var hemma i Sverige också. Men det innebär ändå bara ett par dagar regn per månad. Vilket är helt ok. Gillar när verkligheten överraskar positivt.

Kollade också in antal soltimmar. 5 soltimmar per dag för dec-feb. Det låter ju i sig inte så mycket, men jämfört med Stockholm som ligger på 1 soltimme per dag under samma period så är det inte så konstigt att dagarna känns så mycket längre här. Och dessutom värmer solen också väldigt mycket mer här.

Nu ska vi ge oss ut i regnet. En prommis upp till badhuset, simma, bubbelbada och sedan kanske gå ut och käka middag på stan… Barnen älskar när vi går ut och äter för att internet blir snabbare när vi inte är hemma och konkurrerar om nätet. 2-0 till Sitges vad gäller vädret. 1-0 till Sitges vad gäller restaurangutbud. 1-0 till Sverige för internetuppkopplingen 🙂

Lämna ett svar