Till Norrland

Idag när jag vaknade så var mamma hemma. Det är lite ovanligt nuförtiden, för jag har blivit lite morgontrött. Men det var för att mamma skulle jobba hemma idag. Men så fort jag vaknat och ätit frukost så åkte jag och pappa iväg och mamma stannade hemma. Konstigt, det brukar ju vara mamma som åker iväg från oss.

Jag och pappa var och storhandlade mat, och sen tvättade och dammsög vi bilen, så nu är den alldeles ren. Sen åkte vi förbi Sumpan och köpte god kebab och tog med oss hem till mamma för lunch.

Mamma var jättestressad när vi kom hem och hade massor kvar att göra och hade jobbat som bara den för att försöka hinna bli klar till tolv. Men inte förrän halv tre kunde vi åka upp till Norrland. Jag hade inte sovit på hela dan när vi väl åkte, så jag somnade snabbt i bilen och sov och sov och sov. När jag vaknade var det nästan mörkt. Då stannade vi och ät lite och bytte blöja i Tönnebro. Sen fick jag springa omkring lite ute för att sträcka på benen innan det var dags för resten av resan.

Jag satt och myste i bilen och pratade lite men vilade mest. Mamma och pappa pratade och pratade och pratade i framsätet.

När vi kom fram till mormor och morfars hus hade jag somnat, så ville mamma och pappa låta mig sova och gick in där och skulle hämta min barnstol, så lät de mig sitta kvar i bilen. Då vaknade jag och blev jätteledsen att de var borta. Men så dök Bettan plötsligt upp i bilen. Då blev jag ännu mera ledsen, för jag kände inte igen henne först. Mormor och morfar är inte hemma än, för de är uppe och tittar på valar i Norge.

När vi hämtat min stol åkte vi till Träporten och skulle hämta en sak åt gammelmormor där. Klockan var mycket så Emmelie och Johanna hade precis stängt på Träporten. Och Alex var där och hämtade dem. Det var kul att träffa alla. Sen åkte vi tillbaka till mormor och morfar och hämtade Bettan, som vi kommit på att hon kanske ville följa med oss upp till gammelmormor. Det var kul att hon följde med, för då hade jag nån att busa med i baksätet under bilresan till Sösjö.

Uppe hos gammelmormor och Stig så röjde jag runt som bara den, bland annat så möblerade jag om lite i deras kastrullskåp, det var jättekul.

Gammelmormor hade stickat en fin tröja och strumpor till mig. Också fick jag ett par söta tofflor med, som nästan såg ut som gammelmormors hund Lina. Lina sprang förresten omkring och ville bita mig i fötterna. Men det gjorde inget. Jag var duktig med och pekade på Lina när mamma frågade var vovven var.

Vi fick god mat hos gammelmormor, och supersmarrig kräm till efterrätt. Sen när klockan var halv tolv på natten så åkte vi hem. Då somnade jag som en stock i bilen. Bettan med.

I morgon bitti kommer mormor och morfar hem, det ska bli kul!

Somnade gott om i min säng hos mormor och morfar när vi kom hem (efter att ha jagat katterna och hundarna ett tag). Snark.

En kommentar till “Till Norrland”

  1. Åh lilla goding…
    vad jag saknar dig och dina bus… men snart kommer du och pappa och hämtar mig, bara en och en halv timme kvart… puss från mamma!

Lämna ett svar