Middag hos Karin och Erik

Idag var mamma hemma lite längre än vanligt på morgonen, för hon var ledig ett par timmar på förmiddagen. Hon skulle träffa Lina och handla kläder på en utförsäljning.

Jag och pappa var ute på promenad och hälsade på oldemor och oldefar. Jag fick busa i deras trädgård, för de var ute och höststädade. Jag önskar att vi också hade en sån trädgård så jag fick vara ute och busa oftare.

På kvällen när mamma kom hem så visade hon allt hon köpt på utförsäljningen. Det var massor massor! Och det hade varit jättebilligt, så mamma var så nöjd så.

Sen åkte vi till Vällingby och köpte en liten inflyttningspresent till Karin och Erik som vi skulle på middag hos.

Jag sprang omkring som en vilde i deras fina lägenhet från den sekunden vi kom dit tills sent på natten när vi åkte hem och jag var så trött att jag knappt kunde stå på benen. Men det var kul. Jag gömde mig i skåpet under deras diskbänk flera gånger, jag kunde krypa in där själv och stänga dörren efter mig, det tyckte jag var jätteroligt.

Vi fick god mat med. Kyckling och couscous och tortillabröd. Mums! Och en god ananaspaj till efterrätt, den var ännu mera mums tyckte jag. Söt och god.

Jag fick prova en gunghäst som Karins pappa hade haft när han var liten, och den var jättekul. Jag ville gärna riva ner Eriks gitarr och alla prydnadssaker överallt med, men det fick jag inte. Däremot fick jag prata med Karins mamma i telefon, det tyckte jag om. Men jag blev lite blyg. Jag har ju aldrig träffat henne ju. Men jag sa hej i alla fall.

Sent sent när jag hade hunnit bli jättetrött och jätteless så åkte vi hem. Jag somnade i bilen men mamma och pappa väckte mig och gav mig gröt när vi kom upp till lägenheten. Jag har nämligen matstrejkat i några dagar och bara velat dricka välling. Men nu gick gröten ner, jag var ju vrålhungrig efter allt bus.

Sen var det godnatt.

Lämna ett svar