Ensam med pappa…

I morse klev mamma och pappa upp tidigt fast det var helg. De brukar jämt ligga och slappa medans jag leker lite och kollar på Saltkråkan. Så jag trodde ett tag att jag skulle få gå på dagis idag med, men det fick jag inte.

Efter frukost så gick vi ner till bilen, men vi svängde åt fel håll. Vi skulle ju till Karin hade mamma och pappa sagt. Men det var inte Karin på dagis, utan Karin-och-Erik-Karin. Det var ju inte dumt det heller, jag blev jätteglad när jag såg henne och utbrast Kajiiin. Men det var ingen lång stund vi träffades. Hon och mamma åkte iväg i en annan bil. De och några fler tjejer skulle ha en tjej-träff någonstans, men det gör inget… pappa och jag ska ha grabb-kväll hemma istället. Det blir mysigt.

Men vad gör väl det. För jag och pappa åkte hem en kort sväng och lekte med tåget i mitt rum. Sedan klädde vi på oss ytterkläderna igen och tog bilen till soptippen med lite grejer. Och efter det åkte vi till Kista, eftersom vi var där så tidigt så var det knappt något folk där. Så jag fick springa omkring själv, behövde inte åka vagn. Vi gick och handlade lite mat, jag bar korgen ända till vi lastat på för mycket så jag inte orkade längre, så bar vi ihop.

Sedan gick vi till H&M och köpte två tröjor till mig. Jag fick åka rulltrappa där, fast hålla pappa i handen så klart. Sedan åkte vi hiss upp till en skivaffär. Där hittade jag två filmer jag ville ha, en om en röd liten traktor, och en med en massa djur. Fast inte någon film med Thomas tåget som vi egentligen skulle ha.

Efter det åkte vi hiss ner igen (det är jättekul att trycka på hissknapparna, ibland blir det lite för många tryck på olika knappar, men vi brukar komma rätt till slut). Vi gick in på OnOff, pappa skulle ha någon maskin till skägget. Gissa om det fanns MASSOR med mobiltelefoner där som hängde på en vägg. Jag provade alla tror jag.

Nu var det dags att åka till oldemor sa pappa. Åh, vad roligt. När vi kom fram så kom oldemor och Barro (oldefars systers hund) och mötte oss i trädgården. Gissa om jag blev glad när vovven var där. Jag kastade boll som vovven jagade en liten stund. Sedan gick vi in och lekte med alla bilar som oldemor och oldefar har i en korg.

Oldemor skulle precis laga lunch och frågade om jag och pappa ville ha också. Det ville vi så klart. Så vi satte igång och skala potatis. Det var ganska svårt, men jag försökte duktigt, och kunde iaf hjälpa till att lägga den skalade potatisen där den skulle vara. Medan potatisen kokade och köttfärsgrottan var i ugnen så tittade vi på nya traktor-filmen som jag och pappa hade köpt. Jag tyckte mycket om den.

En stund efter vi hade ätit (det var jättegott) så gick pappa och jag hem, jag var jättetrött. Jag åt lite välling i soffan sedan fick jag gå och lägga mig.

När jag hade vaknat åt jag köttbullar och potatismos i soffan och kollade ännu mer på traktorfilmen. Efter det gick vi ut en liten sväng, och när vi kom in igen så badade jag så länge att jag såg ut som ett russin när jag klev upp.

Efter lite mys i soffan med popcorn och cola så ringde mamma och sa god natt. Och nu ska jag sova… god natt…

Lämna ett svar