Lejonet får följa med mig till dagis och fotografen kommer

Idag klev jag upp tidigt och satte mig i soffan och kollade på Tåget och på Noddy. Det är mina favvoprogram. Särskilt Thomas Tåget! ”Tådet, tådet” säger jag till mamma och pappa hela tiden om jag inte får se.

När jag satt där som bäst i soffan och tittade så kom mamma in med mina nallar. Lejonet, Putter och Bruno. Mamma sa att jag fick ta med mig en av dem till dagis idag, för det var tydligen ”nallebjörnens dag” och alla skulle ta med sig ett mjukdjur till dagis. Jag velade ett tag, men sedan valde jag Lejonet (han heter så och vet ni vad lejon säger? De säger Grrrr…). Lejonet är ett litet lejon som jag fick av Andreas och Lina när jag fyllde 1 år. Pappa tyckte att jag skulle ta med mig Misse, som är min jättestora hund som Rebecka har döpt, men mamma tyckte nog att Misse var lite för stor för att ta med till dagis.

På dagis var det ganska som vanligt även om alla hade sina gosedjur med sig. Men efter vi hade vilat, då hade det kommit en fotograf till dagis, som skulle fota alla oss barn. Och jag som är så sur när jag är nyvaken. Ja, ja. Det gick bra till slut i alla fall, för fotografen lyckades charma mig lite ändå.

Sen kom pappa och hämtade mig på dagis, för mamma var och klippte sig. Vi myste i soffan när vi kom hem, jag kollade på Pettson och Findus och Karlsson på taket och pappa satt i soffan med och kollade på Konsoll på den bärbara datorn. När mamma kom hem var hon jättefin i håret tyckte jag och pappa. ”Fin håret mamma” sa jag då. Jag satt och åt korv och mos när hon kom hem, det var gott. Sen fick jag välling, och sen var det nästan dags att sova. Skönt att sova, snark!

Lämna ett svar