Moltas trött (tjött)

Idag har det snöat ute hela dan. Det var lite snö när vi vaknade och skulle åka till dagis i morse, men sen har det snöat hela dan, så det har kommit massor med snö.

Vi var ute och lekte både på förmiddagen och på eftermiddagen. På eftermiddagen lekte jag med William. Vi busade i snön och hade jätteroligt. Jag tycker att det är kul med snö. Men mamma, när hon kom och skulle hämta mig, hon tyckte inte att det var roligt med snö. För hon tyckte bara att det var kallt och besvärligt. Jag ville helst inte åka hem, men sen när mamma lockade med välling i soffan så tyckte jag allt att det lät rätt så mysigt.

Mamma bar mig till bilen. Sen höll vi på att köra på tok på vägen ner för dagisbacken, och mamma lyckades få stopp på bilen bara 2 mm från ett järnstaket som skyddade mot ett litet stup. Usch vad otäckt tyckte mamma som blev alldeles skakis. Jag undrade mest hur mamma körde. Mamma kör Moltas bil sa jag då till mamma. Mamma sa att det var mammas och pappas bil också, så då höll jag med om det.

När vi kom hem till parkeringsplatsen blev jag först arg för att mamma körde till parkeringsplatsen. Jag hade hoppats att hon skulle ha kört runt till dörren, för jag gillar när bilen bump-bump:ar över bumparna som är den vägen. Men sen, när mamma tagit ur mig ur bilen, så ville hon att jag skulle gå in själv, för att hon var så trött att hon inte orkade bära mig. Men då blev jag jätteledsen och sa till mamma ”nä mamma, Moltas tjött, mamma bäja”. Så mamma gav med sig till slut och bar mig in. Sen försökte hon övertala mig att gå uppför trapporna själv, men jag sa bara att jag var trött och att mamma skulle bära mig uppför trapporna med. Vad skönt det är när man har någon som bär upp en för trapporna. De är ju sååå jobbiga att gå i när man har varit på dagis en hel dag och busat. Mamma skulle nog förresten tycka att det var ganska skönt om hon också fick bli buren uppför trapporna. Men det får hon ju inte, stackars mamma.

Vi klädde av oss alla snövåta kläder när vi kom in, sen fick jag välling i soffan och kollade på Pippi. Mormor ringde och ville prata med mig i telefonen, men jag ville bara prata i telefon om det var morfar i telefonen, och det var det ju inte. Så då fick det vara. När jag ätit upp vällingen sa jag till mamma att jag ville ha fika (gika). Mamma frågade om jag ville ha smörgås, men jag svarade att jag ville ha bulle. Som tur var hade vi två torra lussekatter kvar från igår, så jag fick en sån som jag åt. Mums!

När pappa kom hem så åt vi risgrynsgröt och smörgås och ägg, och jag åt två hela ägg och tre portioner risgrynsgröt. Oj vad jag älskar risgrynsgröt. Och ägg. Mamma och pappa trodde att jag skulle spricka, men det gjorde jag ju såklart inte. Men jag sov gott sen när det blev sängdags, mycket mätt och belåten med fulla magen med risgrynsgröt.

Lämna ett svar