SJs reklam – bra men hycklande

Någon som har sett SJs nya reklamskyltar? De består helt enkelt av en prisskylt likt de som finns på mackar med dagens svindlande bensinpriser på. På de ställen där två reklamskyltar ligger intill varandra kan man på den intilliggande skylten se t ex ”Sthlm – Malmö med X2000 fr 267:-”.

Helt klart en rolig och lyckad reklamkampanj OM det inte vore för SJs otroliga prishyckleri. Hur – jag undrar hur – lyckas man få en resa på X2000 från Sthlm till Malmö för 267 kronor!?????

Billigt för studerande pensionär under 26?

Måste man vara en studerande pensionär under 26 år som bokat en icke ombokningsbar biljett 3 månader i förväg till en av de två platser som är reserverade för lågt pris kl 04:13 en onsdag morgon?

En just nu-biljett (ej avbokningsbar) på ovan nämnda rutt en fredag eftermiddag för en vuxen bokad en vecka i förväg kostar 954 kr. Samma resa för ungdom, pensionär eller studerande kostar 809 kr.

Jag förstår att fredag och söndag eftermiddag är den tid då SJ har flest kunder. Men är svårt att ekonomiskt försvara att man ska ta ledigt två dagar från jobbet för att kunna åka en torsdag och komma hem en måndag. Dessutom kan du inte ens då åka för lägre pris än drygt 500 kr enkel resa.

Sänk priserna på riktigt eller ta ned reklamskyltarna NU!

2 reaktioner till “SJs reklam – bra men hycklande”

Lämna ett svar