Till Motala

I dag vaknade jag jättetidigt till mamma och pappas stora förtret, eftersom de lagt sig så sent igår. Men jag kollade på tv så fick de sova vidare lite i alla fall. Men egentligen behövde alla kliva upp tidigt idag, för jag, Bettan, mamma och Alex skulle åka till Motala och hälsa på Emmelie. Och pappa skulle åka till Daniel och redigera mamma och pappas bröllopsfilm.

När alla äntligen vaknat så dukade vi fram grötfrukost och ägg och nybakt bröd och en massa pålägg. Mums! Alex kom när vi satt och åt, då blev jag jätteglad. Han fikade lite med oss, sen gav vi oss av mot Motala, och lämnade av pappa hos Daniel på vägen.

Jag och Alex satt i baksätet och mamma och Bettan satt fram. Vi grabbar passade på att ta oss en liten lur på ett par timmar, och sov oss igenom hela bilresan. Vi vaknade båda precis när vi åkte in i Motala. Vilken tajming!

Vi packade ur bilen och gick upp och ringde på dörren i ett stort hus. Då kom Emmelie och öppnade. Vad knasigt! Men jag blev jätteglad, även om det dröjde en liten stund innan hon fick nån kram. Men när vi kom innanför dörren sa jag ”hemma” och såg jätteglad ut 🙂

Efter att jag fått en macka och bytt blöja så tog vi en promenad ner till city. Det var bara en gata från där Emmelie bodde. Vi gick och kollade lite i affärer, och sen gick vi till en jätterolig lekplats, som hade massor med roliga saker. Bland annat en djungelbil som gungade massor, som man fick plats att sitta tre stycken i. Också en båt, ett tåg och ett Villa Villerkulla. Jag ville aldrig gå därifrån, men till slut så sa mamma att vi skulle gå och äta, så då var det väl ok ändå.

Vi hittade ett litet mysigt ställe att äta lunch på. Det första jag fick syn på när jag kom in var spelmaskiner, så de ville jag direkt spela på. Men mamma sa att man måste vara 18 år för att spela på dem. Då blev jag jättearg. Tills vi satte oss vid ett bord där jag fick sitta på kortänden i en mysig fåtölj, med en jättestor tv rakt framför mig. Då var jag nöjd och satt länge snällt och tittade på fotboll och petade under tiden i mig lite lunch.

Efter vi ätit klart hade jag mycket spring i benen efter att ha suttit stilla så länge, så då fick jag busa lite ute på torget. Jag sprang runt som en galning och busade, och Emmelie sprang efter och var lika busig hon med. När vi var jättetrötta båda två så hämtade vi bilen och åkte ut på en liten sightseeing i Motala. Vi fick se skolan som Emmelie går i, och en massa fina hus och vatten. Det verkar vara en jättefin stad… Sedan åkte vi och handlade lite fika. Jag sa att jag ville ha bulle när mamma sa att vi skulle handla fika, så det fick jag. Jag räknade bullarna när mamma la dem i påsen, och gissa om hon blev imponerad när jag kunde räkna från ett till tio och bara missa sex. Inte dåligt va när man bara är två år? Bettan hittade en rolig leksakshund på affären som hon visade för mig. Jag blev jätterädd när hunden gläfste till och tänkte bita mig i fingret när jag stoppade in det i vovvens mun…

När vi handlat klart så åkte vi hem till Emmelie och fikade. Jag höll på att ramla igenom stolen när jag ätit upp min bulle, men som tur var var Bettan snabb som en vessla och hann fånga mig i luften. Men oj vad rädd jag blev ändå. Och mamma, Emmelie och Alex satt och såg ut som frågetecken och fattade ingenting vad som hade hänt.

Sedan busade, busade och busade jag. Sa ”klara, färdiga, gå” och sprang som en galning fram och tillbaka. Jag snurrade Emmelie i hennes snurrfåtölj med, det var kul. Också sprang jag lite till. Mamma somnade en stund i soffan, stackars mamma ska ju köra hela vägen hem själv, och nu hade det ju hunnit bli mörkt och allt. Jag busade med Emmelie i alla fall ända tills mamma vaknade och sa att det var dags att åka hem.

Vi packade in oss i bilen jag, Bettan och mamma, och vi vinkade hej då till Emmelie och Alex. Jag somnade innan vi ens kommit ut ur Motala, och sov hela hela vägen hem. Tur för mig som slapp se snöstormen som mamma var tvungen att köra igenom mer än halva vägen hem. När vi var framme i Stockholm var det alldeles vitt på backen och vinterna har kommit för i år. Jag var lite för trött för att uppskatta det just ikväll, men imorgon då ska jag minsann ut och leka i snön, så det så.

När vi kom hem kramades jag med pappa och sen satt jag uppe till ganska sent och tittade på Noddy och åt lite innan jag till slut somnade i min säng. I morgon tror jag minsann att jag ska ta lite sovmorgon…


Lämna ett svar