Hej bebisen!

Jag vaknar nästan alltid klockan sex på morgonen nu. Typiskt att de skulle ställa om klockan tycker mamma och pappa, för förut så sov jag ju alltid till klockan sju.

I morse när jag vaknade var jag inte så sugen på att gå in till mamma och pappa, så jag gick och strosade runt lite i lägenheten innan jag gick in till mamma till slut. Mamma kände att jag hade kissat igenom, så hon smet upp och hämtade en ny blöja och kom in och bytte på mig i sängen. Det är så skönt att slippa kliva upp för att byta blöja tycker jag. Mamma hade med sig välling med, det är så mums! Fast jag ville helst dricka vällingen i soffan och titta på Noddy som jag brukar, men mamma tyckte att jag skulle äta vällingen i sängen inne hos henne och pappa idag, och sova en stund till innan jag tittade på Noddy. Jag blev lite arg först, men det var så gott med välling att jag glömde bort det fort.

När jag ätit upp vällingen låg jag och småviskade lite och försökte sova, men det gick inte så bra. Men mamma och pappa, de sov minsann. Jag kramades lite med mamma så att hon vaknade sen, och sen låg vi och pratade en stund. Jag pekade på tavlorna ovanför sängen och berättade för mamma att vi hade en varsin tavla, pappa har en, mamma har en och Moltas har en. Då sa mamma att vi måste sätta upp en tavla till sedan i så fall, så att bebisen får en också. Och då blev jag så himla sugen på att säga hej till bebisen, så jag la huvudet på mammas mage och sa ”hej bebisen”. Sen väckte jag pappa och tyckte att han minsann också skulle prata med bebisen, så då gjorde han det, men oj vad han var yrvaken. Sen sa pappa till bebisen att vi längtar tills den kommer ut, då sa jag det också. Sen pratade jag med bebisen en stund, och sen ville jag att mamma och pappa skulle kliva upp, för jag ville kolla på Noddy. Till slut gick de med på det.

Mamma och pappa gjorde sig iordning och fixade frukost, så när jag kollat på Noddy en bra stund så var det dags att äta lite gröt. Det var smaskens det. Sen gick jag och kollade på Noddy igen medan mamma och pappa åt klart sin frukost, och sen borstade vi tänderna och mamma sa hej då och åkte till jobbet. Pappa skjutsade mig i vagnen till dagis idag, och OJ vad det blåste ute. Vi höll nästan på att blåsa bort. Men det gjorde vi inte som tur var!

På eftermiddagen var jag lite ledsen precis när mamma och pappa kom och hämtade mig (vilken tur att båda kom så jag fick dubbel tröst). Jag och David hade nämligen bråkat lite. Vi gör det ganska ofta, men idag blev jag jättearg.

När vi gick in för att ta av mig galonisarna och hämta nappen (som det visade sig att pappa hade glömt att ta med i morse, typiskt pappa) så började jag peka på alla bilderna på väggen, och berätta för mamma och pappa vilka alla var. Jag var superduktig! Pappa gick runt med mig och pekade på alla bilderna på våra hyllor, och jag kunde vartenda namn på alla barn på min avdelning. Jag kunde några från Granen med, men inte lika många. Mamma och pappa blev helt impade, de hade ingen aning om att jag kunde ett enda namn nästan (förutom Dina, William och David förstås).

Igår sa jag förresten till mamma med när vi var på väg ut till bilen (på väg hem från dagis) att det var Davids pappa som kom i den svarta bilen, så jag har faslig koll må ni tro!

Vi åkte hem efter att jag fått visa mamma och pappa att jag kunde sååå många namn, och hemma blev det middag direkt, för pappa skulle iväg och spela badminton. Men vi hann både äta och titta en stund på barnprogram innan han skulle iväg. Sen myste jag och mamma en liten stund innan det var dags att gå och sova för kvällen. Sov gott!

Lämna ett svar