Rambo-Tord och andra nördiga projekt

Bara för att befästa ännu tydligare att jag har varit(?!) en nördarnas nörd så är jag tvungen att visa de gamla skisserna av spelen Rambo-Tord och Gnurf Soccer som jag började utveckla på Amiga någon gång i tonåren.

Jag började på fler spel (t ex Chimney Man) men dessa verkar jag inte ha några skisser kvar från. Inget spel blev någonsin mer färdigt än att man kunde springa omkring lite med respektive huvudrollsinnehavare. Som tur är, för det mildrar väl nördstatusen lite… eller!?

Dessutom var fler av er som jag umgicks med redan då var lika nördiga, det är ju en liten tröst 🙂

Observera att alla bilder, bortsett från själva spelbilden från Rambo-Tord, är i originalupplösning. Jag har alltså inte förminskat bilderna. Skrämmande låg upplösning på skärmarna på den tiden. 320×240 var inte ovanligt för en helskärm. Hua.8 reaktioner till “Rambo-Tord och andra nördiga projekt”

 1. Bättre sent än aldrig
  Har inte upptäckt denna underbara ”artikel” förrän nu och måste bara kommentera. Stoneage Boxning var ett spel som borde kommit ut till allmänheten 🙂

  Glöm inte heller bort den underbara id

 2. Oj, det hade jag glömt…
  …det var väl till och med fungerande så att man kunde spela på riktigt? Man pucklade på varandra med knölpåk och kunde skydda sig med sköld, eller hur var det?

  Stone age Boxing hette det helt enkelt tror jag…. Stone age BoxNing tror jag till och med att jag hade lyckats skriva i loggan… vilket Martin självklart mobbade mig friskt för…

  Kom på ett annat som jag faktistk gjorde klart med; Worm War Warp.

Lämna ett svar