Halloween-firande på dagis

Idag så skulle jag ta på mig skelettdräkten när jag skulle till dagis, för det skulle vara Halloween-firande där idag. Knasigt tyckte jag. Jag provade den redan igår kväll, men jag ville inte alls ha den på mig då. Inte första gången jag provade den i alla fall. Men sen när pappa kom hem så provade jag den igen, och då skrämde jag pappa med skelettdräkten, så då var det roligt.

Jag åt välling och kollade på traktorn i min skelettdräkt, också hade jag den svarta skelettmössan på mig till också, jag såg riktigt läskig ut. Mamma hade velat sminka mig lite också, men pappa och jag tycker att smink är till för tjejer. Men en cool dödskalleballong fick jag ta med mig till dagis, och en skelettgubbe som mamma köpt till mig. Det var roligt.

Pappa åkte och lämnade mig på dagis. Det var bara Dina där när jag kom. Hon var utklädd till drake, jättefin tyckte jag. Vi sprang omkring som två busungar så pappa kunde nästan inte fånga oss på ett enda kort. Men vad gjorde väl det, vi halloween:ade ju bara lite. Jag vinkade till pappa när han gick, och vid det laget hade mössan åkt av. Man kan väl inte ha mössa på sig inne heller??

Sen kom de stora barnen. De var jätteläskigt utklädda. Då fick vi som är minst, myrorna och nyckelpigorna, gå in till Granen istället och vara där. Där var det lite mindre läskigt, men ändå lite läskigt. Inne på Tallen, som egentligen är min avdelning, där hade de gjort jätteläskigt och satt för alla fönster så att det var alldeles mörkt och så. Och vet ni? Idag bet William mig i kinden. För vi blev lite ovänner. Det gjorde jätteont. Så jag gick och sa ”nej william” hela dan sen, för så får man faktiskt inte göra, så det så!

Det var fest nästan hela dan på dagis idag. Vi fick hamburgare och pommes frites till lunch (mums) och glass till mellanmål (gott). Också busade vi en massa. Nästan alla var utklädda till roliga saker. På eftermiddagen skulle vi gå ut och leka, men precis när vi kommit ut så började det regna jättemycket, så jag var alldeles dyngsur när jag kom in.

Jag och William lekte med tåget när vi kom in, tills mamma kom och hämtade mig. Jag ville inte alls följa med henne hem, utan ville stanna och leka med tåget, och äta god frukt. Sen gick jag och mamma i alla fall, och vi fyllde i min lapp från Nallebjörnens dag, så att alla kan läsa vad min nalle heter.

När vi kom hem fick jag välling och tittade på traktorn en stund. Sen lekte jag med tåget. Det är min favvoleksak, jag leker med tåget hela tiden, nästan i alla fall.

Då pappa kommit hem så åt vi köttfärssås och spagetti och morötter, det var smaskens.


3 reaktioner till “Halloween-firande på dagis”

  1. Vill poängtera att…
    …smink för killar är helt ok… men så här små killar kan nog kladda av sig ganska friskt.

    Så en hel dag på dagis med smink känns farligt för kompisarnas kläder.

    Bildbevis finns i bildarkivet:

    /Fester/Kräftskiva_PCX_2002/

Lämna ett svar