Bus i skogen och Noddy och godis och kiss i toa

I morse så vaknade jag vid halv sju, och gick upp till mamma och pappa. Jag hade kissat igenom så det var vått i min säng, så mamma och pappa klev upp och bytte blöja på mig och rev ur mina sängkläder och slängde dem i tvättmaskinen.

När jag fått min välling så gick jag och satte mig i soffan och tittade på Röda traktorn en stund medan mamma och pappa sov vidare i en timme. Jag är så snäll när jag gör det tycker de. Sen väckte jag dem när jag blev hungrig, så då klev de upp och lagade gröt och scones. Jag fick äta gröt i soffan framför barnprogrammen, och mamma och pappa satt i köket och åt scones. Men jag blev inte så vidare mätt av gröten, så jag gick in till mamma och pappa och åt upp nästan alla deras scones med. Scones med mormor-lagad hallonsylt, det är mums det! Jag åt så att mamma och pappa trodde att jag skulle spricka!

Sen gjorde vi oss iordning för en promenad till skogen. När vi klätt på oss ordentligt och varmt så gick vi till shell och köpte med oss lite fika, festis och bullar. Sen bar det av till skogen. Där strosade vi omkring ganska länge och jag plockade löv, kottar och pinnar. Också hoppade jag från stenarna, det tycker jag är jättekul. Sen fikade vi i ett vindskydd där, och när vi satt och fikade så fick vi syn på en ekorre som hoppade från träd till träd. Den var jättejättefin. Sen så försvann den. Då gick jag och ropade på den jättelänge och ville att den skulle komma tillbaka. ”Korren, korren” skrek jag. Men den kom inte tillbaka.

I min väska som vi hade med oss så hittade mamma såpbubblor, så vi blåste bubblor i skogen med. De var jättefina och sa ”poff” när man tog i dem, så var de borta. Konstigt.

Efter en bra stund i skogen så gick vi hemåt igen. Jag gick nästan hela vägen alldeles själv. Så när vi kom hem var jag supertrött och la mig och sov direkt. Mamma och pappa började kolla på en jättelång film och åt lunch. De tyckte inte att filmen var nåt vidare, så de gick och la sig och vilade de med, men lät filmen stå och gå. Det var en film om flygplan, Aviator hette den tydligen. När jag vaknade låg mamma och pappa och stensov inne i sovrummet. Jag väckte dem inte utan satte mig och tittade på Aviator som stod på. Det var ju en jättespännande film med alla flygplan. När mamma och pappa vaknade till satt jag i soffan och tittade jätteintresserat på filmen. Och till och med när pappa kom upp och skulle stänga av filmen så blev jag jättearg, jag ville ju se klart ju. Så då fick jag det.

Jag fick en sen lunch sen, och sedan åkte vi till Coop och skulle handla mat. Där skulle jag få handla en leksak, och det blev ett självklart val (efter att ha funderat över en buss eller en motorcykel) att jag skulle välja Noddy-filmen när jag fick syn på den. ”Noddy” skrek jag och tog den direkt. Sen fick jag köpa godis med, för det är ju lördag idag. Engelsk konfekt fick det bli, för det är mums tycker jag. En glass fick jag med, vilken lyx va?

När vi kom hem tittade jag på Noddy och åt välling innan det var dags för godiset. Mamma och pappa tittade också på Noddy. Sen skulle mamma göra mig iordning för att sova, men då hade jag nästan inte kissat nåt i blöjan, så mamma satte mig på toa, så fick jag sitta där medan mamma läste för mig en stund. Hon läste om Ellen som är arg. Jag älskar den boken. Hon läste den om och om igen, och vet ni, plötsligt så kissade jag på toaletten, för första gången någonsin. Åh vad jag blev stolt. Och mamma och pappa med. Sen ville jag sitta kvar på toaletten jättelänge, och då fick jag läsa om Ellen som är arg för mamma, jag kan nästan boken utantill nu. Sen, efter en halvtimme på toan, så sa mamma att jag faktiskt måste sova nu, så då fick jag gå och sova, och mamma och pappa lagade en god tvårättersmiddag och myste medan jag sov gott.


Lämna ett svar