Fjärrkontroll behövs inte

För att liva upp de långa bilresorna till mor- och farföräldrarna som Moltas får stå ut med så bestämde vi att vi skulle köpa en portabel dvd-spelare till bilen.

Efter att ha sonderat marknaden med hjälp av internet så knatade vi iväg till en av de stora elektronikkedjorna. Där bad vi att få kolla på en som de hade ett bra erbjudande på.

[b]Prio 1: Mycket provision just nu, Prio 2: Nöjda återkommande kunder[/b]

Den verkade helt okej, men det såg inte ut att ingå någon fjärrkontroll. Så vi frågade helt enkelt ”Ingår det inte någon fjärrkontroll?”. Varpå säljaren svarar ”Nä, men du vet fjärrkontroll behövs inte, det är ju bara att trycka på knapparna på själva spelaren”.

Tyvärr fann vi oss inte och sa ”Ok, så du kliver upp ur soffan varje gång du ska byta kanal eller sänka volymen på TVn hemma, det är ju bara att trycka på knapparna på den med?”. Utan vi lade helt enkelt ner köpet eftersom det skulle bli ohanterligt att försöka nå knapparna på spelaren i baksätet när vi sitter i fram. Moltas skulle dessutom inte heller nå att trycka när han sitter fastspänd.

När vi kom hem så blev det återigen att surfa runt lite. Varpå vi stöter på samma spelare hos en annan återförsäljare, men där det står i beskrivningen att fjärrkontroll ingår. Vi går vid ett senare tillfälle in till en annan affär i samma kedja som den vi tidigare besökt. Vi frågar om de har spelaren hemma, och om det ingår fjärr. Jajemen, säger han, och öppnar kartongen och visar fjärren. Pga okunskap och mästrande attityd gick alltså den första säljaren miste om affären – och dessutom fick han oss att bli mycket tveksamma till att gå dit igen för framtida affärer.

[b]Elektroniksäljarsläktet[/b]

Hur kommer det sig att alla ”jag-måste-sälja-även-om-jag-lurar-på-kunden-helt-fel-saker-pga-min-okunskap”-säljare hamnar hos de stora elektronikkedjorna? Uttryck som ”Jag har en sådan själv och är jättenöjd” och kunskapsbevis som ”Javisst, den är jätteenkel att sköta. Hur man gör? Jo, man bara trycker på… hmm… vet inte, men det är jätteenkelt” haglar friskt omkring dig som besökare.

Nåväl. Troligen har vi en mycket nöjd bilresenär i baksätet under framtidens långresor… med fjärrkontroll.

Lämna ett svar