Vi drar till fjällen!

Vet ni vad som hände i natt? Jag vaknade och mådde jätteilla. Så jag råkade kräkas i sängen innan jag hann vakna ordentligt. Jag ropade på pappa som kom springades, och sen kom mamma också och plockade ur sängen medan pappa bytte på mig och sköljde av mig allt kräks. Mamma och pappa var jättetrötta efter att ha kommit i säng sent för packande och allt… Så bäddade mamma i nytt i min säng och sen fick jag lägga mig och sova igen. Men jag hann inte sova så länge innan jag kräktes igen, och mamma och pappa var tvungna att kliva upp igen och byta i sängen och sätta igång ytterligare en tvättmaskin med sängkläder (jag var ju tvungen att ha rena sängkläder med mig upp till fjällen imorgon med). Och pyjamas fick jag ju byta med förstås. Sen kräktes jag lite till inne på toa, innan det var dags att försöka sova igen. Pappa tog in en hink som han ställde vid min säng som han sa att jag fick kräkas i om jag skulle må illa. Jag nickade och sen somnade jag jättefort, jag var så trött. Usch vad det är jobbigt att kräkas. Särskilt när man ska kräkas upp kycklingnuggets och strips från Mc Donalds, blä!!

Mamma och pappa som hade ställt klocka för att komma upp i tid så vi inte skulle åka så sent upp till fjällen hade stängt av den i natt när jag var uppe och kräktes, för de tänkte att vi nog behövde sovmorgon när vi inte fått sova ordentligt i natt. Så vi sov ganska länge hela familjen, jag sov längst. Men det var skönt. Och när jag vaknade mådde jag bra igen och var jättehungrig. Pappa hade köpt risgrynsgröt till frukost, mums! Vi åt frukost och packade ut i bilen och fixade det sista, och klockan hann bli halv elva innan vi kom iväg (vi hade satt en gräns på att vi skulle komma iväg senast 9 egentligen, men det var innan nattens kräks).

Vi åkte iväg och jag somnade ganska snart i bilen. Det är skönt att sova i bilen tycker jag. Jag vaknade inte förrän när vi var i Tönnebro, där vi stannade för att äta lunch. Och gissa vem vi träffade där? Morbror Daniel! Vi hade bestämt träff med honom där för att byta julklappar. Han och Malin ska åka flygplan imorgon till Kanarieöarna istället för att fira jul hemma i Sverige. Jag blev lite avundsjuk, jag skulle också vilja åka flygplan.

Daniel hade redan ätit när vi kom, så han tog med mig och spelade lite spel och busade medan mamma och pappa beställde mat. Jag fick köttbullar och potatis med lingonsylt och åt upp hela portionen i ett nafs. Åh vad gott det var! Sen busade jag lite till med Daniel medan mamma och pappa åt upp sin mat. Sen gick vi till Daniels bil och hämtade julklappar. Det var ett jättestort paket i det. Undrar vad det är för nåt!!

När jag satte mig i bilen igen sen när vi skulle åka så fick jag en chock! Vet ni vad det satt fast i bilen då på nackstödet framför mig? En dvd-spelare som visade film!!! Jag skrek och skrattade av lycka, och ropade ”datorn, datorn” och blev jätteglad. Tänk att jag ska kunna kolla på film i bilen!! Det var mammas och pappas julklapp till mig, som jag fick lite i förskott. Åh vilken julklapp! Jag gurglade av skratt länge, och sen skulle jag välja vad jag ville se. Jag kunde inte riktigt bestämma mig, men till slut blev det Bompa (Bolibompa). Jag fortsatte att skratta och pekade på dvd-spelaren och ropade ”Bompa”! Sen satt jag som ett ljus och tittade på film hela resten av resan, ända tills vi var framme i mormor och morfars fjällstuga. Glömde nästan att säga hej då till Daniel när han skulle åka med, bara för att jag var så fascinerad av att jag kunde titta på film i bilen.

När vi kom fram till stugan så var mormor, morfar, Bettan, Emmelie, Vilmer och Ceylon där och mötte oss. Åh vad kul att träffa alla. Men jag blev lite blyg när mamma och pappa lämnade mig där direkt och skulle gå och lasta ur bilen. Men det gick bra när jag fick se var de tog vägen. Sedan satte vi oss och åt, mormor och morfar hade dukat fram middag lagom tills vi kom. Efter maten myste jag i soffan med mormor och de andra och sen busade jag lite innan det var dags att sova.


Lämna ett svar