Julafton – Pulkaåkning och Tomten kommer!

I morse när jag vaknade i min säng (ganska tidigt) så lyfte mamma upp mig, så fick jag krypa ner i hennes säng och fick ta med mig min kudde. Jag somnade om nästan direkt. Sen vaknade jag inte förrän klockan var nästan nio, åh vad skönt med sovmorgon. Den första jag frågade efter när jag vaknade var mormor. Men vet ni vad? Stackars mormor hade jättejättemigrän och låg och mådde illa och hade jätteont i huvudet. Så jag fick försöka vara tyst och busa tyst med morfar, Emmelie, Bettan och mamma och pappa så länge. Och vovvarna förstås.

Sen klädde vi på oss alla utom morfar (och mormor förstås) och tog en pulkapromenad upp till hotellet. Där stod det en häst med släde som man fick åka med, men vi hann inte det. Men vi pratade lite med hästen i alla fall, och sen åkte vi pulka. Det var jättekul. Vi åkte i guppet, bump-bump sa jag då! Sedan gick vi och fikade på hotellfiket. Mamma, pappa och Emmelie fikade choklad och smörgås och Bettan som hade gått och lämnat vovvarna i stugan fick också choklad och smörgås sen när hon kom tillbaka. Jag fick också smörgås, och jos med, men jag ville inte ha det. Bara josen. Sen gick vi hem och åt köttfärssås och spagetti, och till efterrätt fick jag en GB sandwich, mums.

Efter maten så vilade jag en stund. Morfar hade plockat in julgranen, så Bettan och Emmelie klädde den, och sen bestämde vi oss för att vi inte skulle gå och äta julmiddag på hotellet som det var bestämt, eftersom mormor fortfarande hade jättemigrän och mådde dåligt, då ville vi hellre vara hemma med henne. Sen skulle vi kolla på Kalle Anka, men det missade jag eftersom jag låg och sov just då. Men det hade tydligen alla andra gjort med, för mormor låg och vilade, och mamma, pappa, Emmelie och Bettan somnade i soffan under Kalle Anka, bara morfar var vaken. Men när Kalle Anka var slut så dukade vi fram julmiddag i stugan. Det var mums.

Efter maten fikade vi lite, och då kom mormor upp och var med också. Och precis när morfar var ute och köpte tidningen så knackade det på dörren, och gissa vem som kom??? Det var tomten! Först blev jag lite rädd, men sen sa jag ”hej tomten”, och efter en stund så ville jag berätta massor med saker för tomten (började varje mening med ”tomte-en”. Och jag hjälpte tomten att dela ut paket till alla, för han hade en massa julklappar med sig. Åh vilken snäll tomte!

När tomten hade gått igen så öppnade vi alla julklappar. Jag fick sååå mycket roliga saker. Pyjamas, strumpor, kläder, pussel, skivor, filmer, pengar, leksaker, böcker och en massa annat! Sen lekte jag med alla mina nya saker, och tittade på alla nya filmer innan det var dags att sova, och då hade klockan blivit jättesent. Åh vilken rolig dag det har varit idag. Men vad synd om mormor som varit sjuk hela dagen och inte kunde vara med på allt kul… hoppas hon kryar på sig till imorgon.


Lämna ett svar