Luciafirande på dagis

I morse fick vi kliva upp tidigt. Vi skulle nämligen vara på dagis redan klockan kvart över sju i morse. Usch vad tidigt. Jag var inte alls på bra humör, brukar nästan aldrig vara det när mamma och pappa behöver väcka mig på morgonen, jag vill helst få vakna själv. Dessutom skulle mamma och pappa tvinga på mig nåt fult förkläde och en ännu fulare vit mössa, för de hade fått för sig att jag skulle vara en sockerbagare bara för att det var lucia-tåg på dagis. Men usch, det ville jag inte alls.

När vi kom fram till dagis (vi var lite sena) så stod alla barnen och väntade på att börja gå i luciatåget, och det var jättemånga föräldrar som stod ute på gården och väntade på oss. Karin tog hand om mig när vi kom, och när hon frågade så tog jag gärna på mig sockerbagar-mössan i alla fall. Sedan bar luciatåget av. Vi sjöng jättefint och gick runt hela dagis nästan, och alla föräldrar tittade på oss och tyckte att vi var jättefina. Vi sjöng massor med sånger och under ”en sockerbagare” så fick jag stå upp och vara huvudperson. David skulle också ha varit sockerbagare egentligen, men han hade vägrat och ville inte vara med. Vilken tur att jag ändrade mig och var med då i alla fall, annars hade vi ju inte haft en enda sockerbagare…

Efter vi lussat klart så var det dags för fika. Jag tyckte att det var lite knasigt att mamma och pappa stannade kvar på dagis efter att de lämnat mig där, det brukar de ju aldrig göra. Men nu följde de med in på min avdelning och satte sig och fikade med mig i lekrummet. Det var saft, lussebullar och pepparkakor. Mums. Jag satt snällt och fikade med mamma och pappa ett tag, men sedan lockades jag med att springa och leka och busa med alla de andra barnen. Men jag blev ändå lite ledsen när mamma och pappa skulle gå, för nu när de äntligen var kvar med mig på dagis så kunde de väl lika gärna stanna hela dan?

Resten av dan var som vilken dag som helst, men mamma kom inte och hämtade mig förrän ganska sent för hon var tvungen att vara kvar på jobbet lite längre. Oj vilken lång dag det blev då eftersom vi var på dagis så tidigt i morse. Så på kvällen var det skönt att bara slappa och få gå och lägga sig tidigt. Det är uttröttande att vara sockerbagare vill jag lova!


Lämna ett svar