Pepparkaksbak och adventsfika

Idag blev det också sen frukost (med tredje adventsljuset tänt), för mamma och pappa sov så länge. Men direkt efter frukost så satte vi igång med pepparkaksbak. Det var jätteroligt. Vi hade på oss roliga förkläden hela familjen, och mamma hällde ut mjöl över hela matbordet. Sen knådade pappa pepparkaksdegen innan det var dags för mig och mamma att kavla ut den. Men det roligaste var att göra figurer. Pappa gjorde fina bilar och traktorer på order av mig. Sen var det besvärligt att få upp dem från bordet, men det gick ganska bra. Jag gjorde alldeles egna former på mina pepparkakor, och la dem sedan fint på min alldeles egna plåt. Ni skulle se vad fina de blev!! När vi gräddat dem så spritsade mamma och pappa vit glasyr på dem, och vi gjorde ett stort pepparkakshjärta som det står ”God Jul Moltas” på, och hängde upp i köksfönstret. Jag valde ut en pepparkaka var av de jag bakat till farmor, farfar, oldemor och oldefar med, som mamma spritsade på, så de skulle få en varsin av mina pepparkakor.

Efter pepparkaksbaket var jag alldeles slut. Och inte var jag mätt heller, för pepparkaksdegen var inget vidare god. Så jag fick lunch, och sen tryckte jag i mig några färdigbakade pepparkakor med. De var väldigt goda däremot.

Sedan somnade jag gott och sov och sov ända tills det ringde på dörren på eftermiddagen. Det var oldemor, oldefar, farmor och farfar som kom för att adventsfika med oss. Jag var nyvaken och lite sur först, men när jag såg att mamma och pappa dukat fram russin så satte jag mig i soffan och smaskade russin, och sen blev jag glad. Jag fikade glögg, julmust, pepparkakor och lussebullar. Och russin förstås. Sen lekte jag med tåget, farfar lekte med mig. Det var kul. Sen körde jag bil och motorcykel så att de vuxna inte kunde prata. Dumt. Så då fick jag inte köra mer. Vi lyssnade på julmusik istället, men jag var lite sur för att jag var tvungen att parkera bilen. Sen tittade jag på Pippi, det var lite bättre.

Farmor, farfar, oldemor och oldefar var kvar ända tills det var sovdags för mig igen, så jag sa hej då och godnatt till dem och sen fick jag gå och sova. Vilken kulig dag det har varit idag. Och vilka goda pepparkakor jag har bakat!


Lämna ett svar